Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Caroline Szyber semestrade för skattebetalarnas pengar

- 23/08/2018, 08:04 -

Caroline Szyber är en av Kristdemokraternas mest tongivande namn inför valet 2018. Men nu kommer information om att hon har åkt på lyxsemester med sin familj och låtit skattebetalarna stå för notan.

Kristdemokraternas toppnamn Caroline Szyber syns tillsammans med partiledaren Ebba Busch Thor på partiets valaffischer runt om i landet. Szyber som till vardags är ordförande för civilutskottet och ersättare i EU-nämnden och justitieutskottet har efter Aftonbladets granskning hamnat i blåsväder. 

Szyber ska nämligen åkt på semester med sin familj och låtit skattebetalarna betala notan. Och inte bara en gång utan flera. Så sent som i mars var hon i Rom tillsammans med sin sambo och två barn. Familjen bodde då på det fyrstjärniga hotellet Metropole i centrala Rom. Priset för fyra dagar? 9 485 kronor. 

Av dessa 9 485 kronor så ska Szyber varit skyldig att betala 2370 kronor själv, vilket hon alltså aldrig gjort. Och på hennes Instagram går det att läsa om hennes vistelse till den italienska huvudstaden. ”Rom några dagar i mars!! Massa underbar mat, glass, sol, fontäner, historia, politik, fantastisk arkitektur”. 

Resan till Rom är inte heller första gången som hon inte betalar för sin familj. 2016 var hon, tillsammans med sin familj, i Venedig för att bevaka det valet i Italien. Även denna gången lät hon skattebetalarna stå för kalaset. Totalt ska det ha handlat om en resa med båttaxi för närmare 1000 kronor samt hotell och hotellfrukostar åt sig själv och sin familj.

Det var inte heller så att Szyber valde ett budgethotell under sin vistelse i Venedig, totalt kostade hotellet 10 000 kronor för fem nätter. I dokumenten som Aftonbladet kommit över skriver hon så här om sitt val av hotell. 

”Boende ca 10 500 (5 nätter) höga hotellpriser och svårt att hitta rum pga turistsäsong”.

Sommaren 2015 tog hon in på ett hotell med sin sambo på Fiskebäckskil på västkusten, även denna gången ett fyrstjärnigt hotell. När hon, tillsammans med sin sambo, checkade ut den 16 augusti betalade hon 3 200 kronor för de två nätterna. Skattebetalarna fick stå för hela kalaset, trots att Szyber själv egentligen skulle betalat en del av notan. 

Szyber själv säger att det hela är "jättekonstigt" och att det skett ett genuint misstag. 

– Jag ska kolla på vad det är som har skett och varför det inte har funkat från början. Jag tar på mig det och jag kommer ändra det, säger Caroline Szyber till Aftonbladet

Får sitta kvar

Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna har efter ett krismöte på morgonen beslutat sig för att ställa sig bakom Caroline Szyber. Beskedet kom strax för klockan 11 på torsdagsförmiddagen och partiledningen säger att de fortsatt har förtroende för Szyber. 

Nyheter24 har även skrivit om moderaten Michael Svensson som gjort avdrag i så kallad milersättning för resor inrikes när han i själva verket varit på utlandssemester. Här kan du läsa mer om det.