Jimmie Åkesson. Över bilden är en inklippt P3-logga.
Jimmie Åkesson lackade på Sveriges Radio i morse. - Foto: Mats Andersson/TT/SR

Här är vikthånet som fick Åkesson att kalla P3 för en "skitkanal"

I Morgonpasset i P3 hånades Jimmie Åkessons vikt och spelmissbruk. Det fick Sverigedemokraternas partiledare att lacka ur.


Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson blev riktigt förbannad när han var med i Sveriges Radio P3:s program Morgonpasset. Anledningen var att Åkesson utsattes för en "roast" precis innan programmet. 

– Det är ungefär vad jag förväntar mig av den här skitkanalen jag är med i just nu. Det blir jättedålig stämning nu, men det är inte mitt fel. Jag ställer upp här för att jag vet att jag måste, men jag hade helst sluppit, sa Jimmie Åkesson i P3-intervjun. 

Jimmie Åkesson menade också att han helst skulle vilja lägga ner hela radiokanalen. 

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt, jag tycker det är vänsterliberal smörja rakt igenom. 

Men vad var det egentligen som sas som gjorde Åkesson arg?

Här är ett utdrag av roasten, som hölls av P3-medarbetaren Christopher Garplind.

”En grej jag avskyr med Jimmie Åkesson är att han är en landsförrädare. Han älskar inte Sverige så mycket som man kan tro. I fotbolls-VM hejade han inte på Sverige utan på Saudiarabien. 

De kunde nämligen ge 5002 gånger pengarna, den frestelsen kunde så klart inte Jimmie stå emot eftersom han är spelmissbrukare. Han kan inte hålla i pengar alls när det gäller spel. 

Under sin första tid i riksdagen köpte han tre trisslotter istället för lunch varje dag. En effekt av det var att han gick ner mycket i vikt. Nu verkar dock extrakilona vara tillbaka. Han är Sveriges Oprah, en viktpendlare av rang. 

Det här gör Jimmie till en förebild för alla mulliga killar med kraftig benstomme, som jag. Det finns många tjejer som är kroppsaktivister, och det är bara en tidsfråga innan vi får se Åkesson naken på Instagram."

Jimmie Åkessons uttalande om att lägga ner P3 har väckt starka reaktioner i politik-Sverige. Bland annat har Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt riktat stark kritik mot Åkesson. 

– Det här visar att Sverigedemokraterna vill tysta medier som kritiserar SD. Det följer ett mönster vi sett i Ungern och Polen, att det första som högerextremister som får makt gör är att ge sig på det fria kulturlivet, sa Jonas Sjöstedt tidigare idag till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du P3 gick över gränsen?
Tack för din röst!