Emil Källström är Centerpartiets ekonomisk-politisk talesperson.
Emil Källström är redan ett toppnamn i den politiska sfären. Men vem är den unge centerpartisten egentligen? Nyheter24 reder ut. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT, Pontus Lundahl TT/TT & Centerpartiet

Emil Källström – här är allt du behöver veta

Emil Källström är namnet på många människors läppar inom den politiska sfären. Han är den unge centerpartisten från Domsjö som gjort en kometkarriär från första dagen i riksdagen. Nyheter24 listar vad du behöver veta om honom!


För många av oss så kanske inte Emil Källström direkt är ett "household name". Men sanningen är att Centerpartiets underbarn förmodligen kommer att vara det inom en snar framtid.

Emil Källström började sin politiska karriär tidigt och blev invald redan som 19-åring i kommunfullmäktige i Örnsköldsviks kommun. Sedan dess har 31-åringen gjort en kometkarriär inom politiken och är sedan 2014 ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet.

Men vad är det som är så speciellt med Källström? Ja, det ska vi på Nyheter24 förklara för dig!

Domsjöpojken tillsammans med Centerns partiledare Annie Lööf. Bildkälla: Alexander Larsson Vierth TT/TT

Född och uppvuxen i Ångermanland

Precis som den förre, store, centerpartistiske ledaren Thorbjörn Fälldin så är även Källström uppvuxen i Ångermanland.  Ett ställe som ligger politikern varmt om hjärtat då han numer är ägare till den gård han en gång växte upp på i Domsjö, några mil söder om Örnsköldsvik.

– Jag har inte flyttat på mig jättemycket då det gäller folkbokföringsadress, jag bor på den gård jag är uppväxt på och numera ägare till. Hemmansägare Källström kommer det att stå på gravstenen, sa han i en intervju i podcasten 24Frågor.

Noterbart är att även ishockeylegenden Peter Forsberg kommer från samma trakter som Källström.

Bryggde sitt eget öl till sitt bröllop

På den vägen är det. Precis i linje med partiprogrammet så är Källström ett stort fan av att brygga eget och något som han verkligen gillar att brygga är sitt egna öl, berättar han i podcasten 24Frågor.

– Nu på senare tid har jag börjat brygga mitt egna öl, så jag kan ju servera mitt eget öl på mina fester, sa han i podcasten när frågan kom fram om han kunde några partytrick.

Och lite senare i intervjun så avslöjade även Källström att det nämligen skulle serveras lite av det egna ölet på hans kommande bröllopsfest.

– Det blir stor fest hemma i Örnsköldsvik. Jag ska bygga en bar för det här ölet som jag pratade om och fixa så att vi har alla lokaler på plats inför en hejdundrade fest.

Imponerande ändå. Emil Källström verkar vara en politiker med fötterna på jorden och det blir spännande att följa hans framfart på den politiska spelplanen!

Är du sugen på att veta mer om politikerna i Centerpartiet? Läs även: Annie Lööf – från fotbollsmålvakt till toppolitiker.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att rösta på Centerpartiet?
Tack för din röst!