Måndag 6 Dec
Stockholm

Miljöpartiets krav på Löfven – vill ha en ministerpost till

Lövin, Fridolin och Löfven. Montage
Miljöpartiets nya krav på Löfven. Foto: Lars Pehrson/Anders Wiklund/TT

Miljöpartiet ser ut att gå mot ett fiaskoresultat i söndagens val. Ändå vill ma ha ytterligare en ministerpost i en framtida regering.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu börjar det dra ihop sig på riktigt. På söndag ska Sveriges framtid avgöras – och redan nu pågår spelet om hur Sverige ska styras de kommande fyra åren. 

Sen 2014 har Miljöpartiet suttit i regering tillsammans med Socialdemokraterna, och partiet har just nu sex stycken ministerposter. Nu vill MP:s språkrör Gustav Fridolin att Miljöpartiet ska få en ministerpost till efter valet. Detta trots att partiet ser ut att göra ett fiaskoval. 

Det är en ministerpost som har hand om psykisk ohälsa miljöpartisterna har riktat in sig på, något som behövs enligt Fridolin. 

– Det här är ett uppdrag som behövs i ett fortsatt regeringsarbete. Sen återstår våra förhandlingar och samtal om hur den nya regeringens sammansättning ska se ut, säger Friddo till Dagens Nyheter. 

Och regeringsarbetet vill Fridolin fortsätta ha med Socialdemokraterna, inte med det blåa blocket. Däremot vill Fridolin inte gå ut med några namn till vem han vill se som minister. 

– Det finns många kloka, både miljöpartister och forskare, som skulle kunna ta ett sånt här arbete, säger han till DN. 

Tanken är att ministerposten på psykisk ohälsa ska ta tag i problem både för unga och vuxna, och se vad man kan göra på samhällsnivå för att få ner sjuktalen och se till att folk mår bättre. 

– I Sverige är vi dåliga på att angripa strukturella problem som skär över flera områden i politiken. Här behövs strukturerat arbete som vi sett i andra länder för att bromsa den epidemi av psykisk ohälsa som bränner ut många människor i Sverige, säger Fridolin till Dagens Nyheter.

Idag kom också uppgifter om att Stefan Löfven funderar att avgå redan på söndag kväll – oavsett hur det går i valet. Läs mer om det här!

Vill du att MP ska fortsätta sitta i regering?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela