Fakta om Sara Skyttedal.
Sara Skyttedal är ett stort namn i den politiska sfären. Men vem är politikern egentligen? Det reder Nyheter24 ut! - Foto: Per Groth TT / Anders Wiklund TT

Sara Skyttedal – här är allt du behöver veta

Sara Skyttedal är ett stort namn inom Kristdemokraterna och du har förmodligen redan läst eller hört om politikern. Men vem är hon egentligen? Det reder Nyheter24 ut.


Du kanske har hört talas Sara Skyttedal, läst hennes namn i tidningen eller i förbifarten när du scrollar i ditt flöde på sociala medier. Men vem är Sara Skyttedal egentligen? Det reder Nyheter24 ut.

Sara Skyttedal. Bildkälla: Anders Wiklund TT

Sara Skyttedal är en kristdemokratisk politiker och är kommunalråd i Linköping sedan 2016. Innan dess så företrädde Skyttedal kristdemokraternas ungdomsförbund som, hör och häpna, deras förbundsordförande. 

Inte vilken roll som helst alltså – utan Sara är verkligen ett framtidsnamn för KD.

Leder spinningpass fyra gånger i veckan

Förutom att vara en väldigt engagerande och duktig politiker så är Sara Skyttedal en riktig hurtbulle och har tidigare varit instruktör för en spinningkurs som tränade fyra gånger i veckan, berättar hon i en intervju med DN Fokus.

Mycket pekar på att god hälsa och regelbunden träning förbättrar ens livskvalité så på det planet har definitivt Skyttedal en edge på många politiker!

En höjdare på att mingla

Ja vad kan Skyttedal inte göra egentligen? En sak står däremot säker: hon skyggar inte för en konversation även när småtimmarna börjar krypa på. I en intervju med Expressen så utvecklar hon ytterligare hur hon kan vara när hon väl kommer igång med minglet!

– Haha. Jag har ju varit med på Ebbas möhippa och allt möjligt. Men det jag kommer att tänka på nu är vad Ebba har berättat om hur jag blir när jag minglar för mycket. Vi var och reste och delade hotellrum, och då hade jag fortsatt mingla hela natten. Jag presenterade mig i sömnen, sa hon till Expressen.

Ja och rimligtvis så bör en politiker vara bra på att tjibba och tjabba med människor så det är ju ett pluspoäng även i yrket för Skyttedal.

Starkt emot flygskatten

Ja om det är något som Skyttedal verkligen skyltar med så är det hennes missnöje med den rätt så färska flygskatten som regeringen införde i april 2018.

På Twitter så rev Skyttedal av den numera klassiska tweeten:

Sara Skyttedal sparade inte på krutet i sin tweet. Bildkälla Sara Skyttedal @Skyttedal / Twitter

Ja vad ska man säga. Det är ju som det gamla ordspråket: "En tweet säger mer än 280 ord",

Sara Skyttedal är som bekant kristdemokrat, men vad står egentligen KD för? Det är något som du kan läsa mer om här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att rösta på Kristdemokraterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.