Jonas Sjöstedt.
Jonas Sjöstedt varnar för SD- - Foto: Henrik Montgomery/TT

Jonas Sjöstedts varning om SD: "Rasismen kommer öka"

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt gick till angrepp mot både Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson i TV4:s debatt.


Det är bara ett par dagar kvar till valet. Och partiledarna anstränger sig just nu till det yttersta för att jaga in väljare tills söndagens val. 

Det gjorde att TV4:s partiledardebatt på torsdagen blev en riktig het historia – bland annat rök Annie Lööf och Jimmie Åkesson ihop rejält

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt gick till angrepp mot Moderaterna och Ulf Kristersson, men också mot Sverigedemokraterna, när man diskuterade integration och invandring. 

– Ulf Kristersson kanske sitter i framsätet men Jimmie Åkesson styr från baksätet, sa Jonas Sjöstedt och ville varna Kristersson för att ta hjälp av SD för att bilda regering efter valet. 

– Då kommer rasismen att öka, många fruktar en sådan inriktning, sa Jonas Sjöstedt som menar att Moderaterna kan tänka sig ge Sverigedemokraterna inflytande i ett kommande samarbete – trots att Kristersson sagt att han inte vill samarbeta med SD. 

Jimmie Åkesson (Stina Stjernkvist/TT)

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, gav sig också in i debatten. Han menar att invandrare inte vill integreras, och att krav måste ställas. 

– Man tar seden dit man kommer, det är det som fattats i integrationspolitiken senaste trettio åren, sa Jimmie Åkesson i debatten. 

Men Åkesson fick flera kängor från motståndarna, bland annat från Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin

– Du har alltid låtit precis likadant i alla debatter, oavsett hur många flyktingar Sverige haft. För dig är det alltid för många, sa Gustav Fridolin under debatten. 

MER OM VALET: Stefan Löfvens plan: Vill locka över C och L

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Sjöstedt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.