En person med Nordfronts tidning, Jari Ahonen.
Flera av SD:s kandidater till kommunpolitiken har spridit näthat på Nordfront. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Facebook

SD-kandidater sprider rasism på nätet: ”Ut med packet”

Flera av Sverigedemokraternas kandidater till kommunfullmäktige sprider hat och rasism på nätet. Här är kandidaterna.


Det har blåst rejält kring Sverigedemokraterna den senaste tiden. Under gårdagen kom det information om att SD-toppen Stefan Jakobsson ville rigga regeringskansliet för att gynna SD och nu kommer nästa dåliga nyhet för partiet. Flera SD-kandidater som ställer upp i kommunvalet sprider hat och rasism på nätet.

Det är Aftonbladet som har avslöjat att flera SD-kandidater sprider näthat på den högerextrema hemsidan Nordfront. 

En av kandidaterna är Lennart Gherke (SD) som står som nummer 11 av 21 på SD:s valsedel i Järfälla. Gherke har dock inte helt rent mjöl i påsen utan har under en artikel på Nordfront skrivit vad han tycker att man ska göra med invandrare. 

"Stänga alla dörrar och dra av alla Ak4:or vi har. Rensa FFS".

Kommentaren är skriven i slutet av mars förra året, men händelsen är inte den första. Tidigare har Gherke bland annat hängt ut en dömd mans fru och deras gemensamma barn med namn och telefonnummer i kommentarsfältet, rapporterar Aftonbladet.

"Ut med packet"

Lennart Gherke är inte ensam om att vara inne på Nordfront och kommentera hatiska budskap. Jari Ahonen (SD) som kandiderar till kommunfullmäktige i Hudiksvall har också spridit hat på Nordfront. Under en artikel som handlar om hur huliganer går runt och "spöar" kriminella invandrare i Stockholm skrev Ahonen följande: 

”Ut med packet – keep up the good work”.

Aftonbladet har i efterhand kontaktat Ahonen som svarar svävande och kort på kommentarerna han har skrivit.

– Jag har ingen aning om varför jag skrev det faktiskt, säger Jari Ahonen till Aftonbladet.

När han får frågan om han sympatiserar med NMR så svarar han dock bestämt.

– Nej, absolut inte, säger Ahonen.

"Medborgargarde och träpåkar är vad som behövs"

Jimmy Peppas (SD), 77, som kandiderar till kommunfullmäktige i Katrineholm har även han varit aktiv på Nordfront. I slutet av mars 2016 så uppmanade han till ett beväpnat medborgargarde mot invandrare.

”Medborgargarde och träpåkar är vad som behövs! Annars kommer muhammedanerna att härja fritt så länge ingen reagerar och sätter dom handgripligen på plats!”.

Peppas som själv inte är född i Sverige utan kommer från Grekland har svarat på händelsen till Aftonbladet. 

– Ja det kan det vara, men inte nödvändigtvis. Jag är också invandrare. Jag kommer från Grekland, jag vet vad det innebär. Man har inte bara rättigheter när man kommer, säger Peppas till Aftonbladet.

"Samordnad attack mot alla moskéer samtidigt"

SD-kandidaten Magnus Fahlström står på plats 9 av 11 på valsedeln till Älvsbyn. Men Fahlström tycks inte vilja uppmana till fred utan ser istället samordnade attacker mot moskéer som ett alternativ. I alla fall var det de han uppmanade till på Nordfront i mars förra året.

”Vad som behövs är en samordnad attack mot alla moskéer samtidigt. Samt att någon person eller personer med fingerfärdighet spårar och kartlägger muslimska brödrakapet. STOPPA denna maktfaktor”.

Nyheter24 har tidigare skrivit om kändisarnas uppror mot SD. Är du intresserad att läsa mer om det så hittar du det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde de avgå?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.