Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson sågas internt: "Idiotiskt!"

- 14/09/2018, 08:18

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson får nu hård kritik från missnöjda inom partiet. Man menar att Åkesson haft dålig koll och tagit ut segern i förskott.

Valresultatet 2018 blev inte alls den supersuccé som Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna hade hoppats på. Partiet ökade visserligen några procentenheter och fick 13 nya mandat i riksdagen, men några 20-30 procent, som många partitoppar förutspått, blev det inte. 

Och trots att Jimmie Åkesson själv höll ett tal på valnatten där han utropade SD till valets stora vinnare, kommer nu intern kritik mot SD-ledaren från det egna partiet. Det rapporterar idag Aftonbladet. 

Framför allt var det Jimmie Åkessons dåliga koll på den egna politiken och på Sverigedemokraternas budget som har retat upp folk inne i partiet. 

– Han borde kunna vår budget. Utfrågningen i SVT och hans debatt med Bildt var några anledningar till tappet, säger en SD-politiker till Aftonbladet. 

Källor till Aftonbladet pratar också om att Sverigedemokraterna tagit ut segern i förskott, och att man la för lite tid på att faktiskt förklara för väljarna var man stod någonstans.

– Att vi inte hade några politiska budskap på våra affischer var idiotiskt. Vi tog för givet att folk visste vad vi stod för. Vi tog ut segern i förskott, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet. 

Men Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof tycker inte att man borde ta kritiken mot partiledaren på så stort allvar.

– Det kommer alltid att finnas några få individer som finner anledning att klaga på något, säger Richard Jomshof till Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om skolan där Sverigedemokraterna fick över 60 procent i skolvalet – läs mer om det här!

Är du nöjd med valresultatet?