Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skavlans känga till Åkesson: "Du får kasta ut mig..."

- 14/09/2018, 15:56 -

Jimmie Åkesson återvänder till Skavlan. Och mitt i intervjun drar programledaren iväg en riktig känga till SD-ledaren.

I kvällens Skvalan är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gäst, tillsammans med sin sambo, SD-politikern Louise Erixon.

Sist Åkesson var gäst i det populära tv-programmet blev det ett jäkla liv, och programmet anmäldes till granskningsnämnden då Skavlan hade mage att ställa kritiska frågor. 

Den här gången var det lite trevligare stämning i studion, till och med när Skavlan gav en rejäl känga till Jimmie Åkesson. Det var när den norske programledaren skulle läsa upp ett Facebook-inlägg från SD-toppen Mattias Karlsson som han stakade lite på orden. 

– Ursäkta min svenska… jag vet att man måste kunna flytande svenska för att kunna vara svensk. 

Åkesson skrattar till och menar att Skavlan är ”rätt duktig faktiskt”. 

– Du får slänga ut mig, säger Fredrik Skavlan då. 

– Ja, jag får ta och göra det, svarar Åkesson med ett skratt. 

Har superstel relation med svärmor

I intervjun pratade också paret Åkesson-Erixon om den minst sagt stela relationen mellan Jimmie Åkesson och Louise Erixons mamma, Margareta Gunsdotter, som tidigare satt i riksdagen för SD. 

Gunsdotter, eller Larsson som hon hette då, slutade agera riksdagsledamot trots att hon fortfarande plockade ut arvode på över 60 000 kronor i månaden. Detta är något Åkesson inte verkar ha förlåtit. 

– Jag är inte helt nöjd med hennes insats som riksdagsledamot, så vi har inte pratat så mycket. Vi har inte setts sen dess. 

Åkesson fortsätter: 

– Jag känner mig utskämd av henne, och då vill jag inte prata med henne. Jag har respekt för att Louise vill ha kontakt med sin mamma, det får hon gärna ha. 

Och Louise Erixon menar att situationen är komplicerad, men att hon fortfarande har kontakt med sin mamma. 

– Jag har legat i hennes mage. Det är svårt att ta bort släktbanden, det vill jag inte heller, säger Louise Erixon i tv-intervjun. 

Skavlan går på SVT 1 klockan 21:00 ikväll.