Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkesson ratar Kristersson som statsminister

Maktkamp24 | 27/09/2018 12:52

Jimmie Åkesson skulle "trycka på den röda knappen" i en statsminister gällande Ulf Kristersson. Det berättade han idag på en presskonferens.

Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson vill ha en hel del att säga till om för att man ska stödja en regering. Det står klart efter att riksdagens talman idag haft samtal med partiledarna.

Åkesson hos talmannen
Talmannen Andreas Norlén och Jimmie Åkesson (Henrik Montgomery/TT)

– Vi kommer inte aktivt eller passivt släppa farm en regering som inte för en politik vi kan leva med, sa Åkesson på en pressträff i riksdagen idag. 

Åkesson kan till och med tänka att fälla alla regeringar, oavsett konsekvenserna. 

– Vi räds inte ett nyval men där är vi inte än, sa Åkesson idag. 

Precis innan mötet med talmannen mötte Åkesson pressen, och sträckte där ut en hand till Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. 

– Jag och Ulf Kristersson borde sätta oss ner och prata, det har jag tyckt ganska länge. Det behöver inte betyda att man samarbetar, men att man sonderar terrängen, sa Jimmie Åkesson till den samlade pressen innan mötet med talmannen. 

Pressat läge

Valet blev en besvikelse för Sverigedemokraterna, och Jimmie Åkesson lär ha stor press på sig att få något uträttat i förhandlingarna med de andra partierna. 

Nyheter24:s läsare vill se Anders Ygeman som nästa partiledare för Socialdemokraterna – läs mer om det här!

Håller du med?