Kent Ekeroth
Kent Ekeroth var länge en av partitopparna inom Sverigedemokraterna - Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Kent Ekeroth vill utvisa alla invandrare som "tittar snett"

Det ska inte krävas mycket för att bli utvisad – åtminstone inte om Sverigedemokraternas före detta toppnamn Kent Ekeroth får bestämma. I en ny intervju berättar han om sina tankar om invandring.


Utvisa invandrare som ”tittar snett” och ”beter sig”. Det tycker Sverigedemokraternas före detta partitopp Kent Ekeroth. 

Kent Ekeroth var under många år en av de absolut högsta hönsen inom SD, och var länge den som var tänkt som justitieminister om SD skulle få makten i Sverige. 

I en ny dokumentär från Sveriges Radio berättar Ekeroth om sina tankar på brott och straff – och han har en väldigt hård syn på invandrare. 

– Det är skit utanför trädgårdar, de hotar och kaxar, beter sig. Utvisning. Direkt, inget snack. Det ska inte behövas ett års straffvärde, det ska vara ut. Tittar de snett på någon ska det vara utvisning, säger Kent Ekeroth i dokumentären "Arvet efter Kent Ekeroth". 

Senare ”mjuknar” Ekeroth lite. Men bara lite. 

– Det ska räcka med att de snor en cykel, säger Ekeroth i dokumentären. 

Det ska då nämnas att Kent Ekeroth själv haft problem med rättvisan. I februari 2017 blev Ekeroth åtalad för misshandel efter en incident i en krogkö utanför en nattklubb i Stockholm. Ekeroth fälldes i tingsrätten men friades sen i hovrätten. 

Ekeroth vill själv bli invandrare eftersom han är trött på invandringen

I SR-dokumentären berättar också Ekeroth om att han varit mot invandring sen lågstadiet, då ett "arabgäng" störde honom. "De har inga spärrar de här människorna", säger Ekeroth i dokumentären. 

Men nu kan han själv tänka sig att bli invandrare i Ungern, eftersom han inte gillar invandring. 

– Om man får barn i framtiden så skulle jag nog inte vilja att de växer upp i Sverige, det vill jag inte. Det är dåliga skolor och genusvetenskap och flum, och så invandringen på det. 

Tidigare i våras stod det klart att Kent Ekeroth inte längre var önskvärd i Sverigedemokraterna. På partiets valkongress i Stockholm i mars spikades SD:s riksdagslista – där Ekeroth inte var med. 

– Det känns lite vemodigt. Politiken är inget evighetsspel, någon gång tar det sitt slut. Nu fick det sitt slut här idag, sa Kent Ekeroth till Nyheter24.

Mer om SD: Så här kommer Sverigedemokraternas makt se ut kommande fyra åren

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Saknar du Kent Ekeroth?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.