Leif GW Persson sitter i en stol, till höger en bild på Jimmie Åkesson i riksdagen. Montage.
Den kände tv-profilen är inte speciellt imponerad av Jimmie Åkesson. - Foto: Erik Simander/Claudio Bresciani/TT

Leif GW Persson sågar Jimmie Åkesson

Leif GW Persson har en teori om varför det gick som det gick i valet – och vilken som är Jimmie Åkessons stora svaghet inom politiken.


Trots att det galna politikåret 2018 är långt ifrån över har saker och ting börjat lugna ner sig lite efter valet, och nu tar många chansen att göra analyser. 

En av dem är författaren och kriminologen Leif GW Persson som uttalat sig i Aftonbladet. 

– Det är ungefär som ett dagis där alla barnen har gått i baklås och sedan har de olika fröknar som säger olika saker om samma sak, säger GW till Aftonbladet om regeringsförhandlingarna. 

GW Persson verkar också vara besviken på den politiska debatten – och att det blev för mycket fokus på Sverigedemokraterna. Invandringen tog för stor plats tycker GW, och det är då han slänger iväg en sågning av SD-ledaren Jimmie Åkesson. 

– Hade man pratat om allt det där andra, då hade det blivit en annan femma, för det är Åkesson ju inte särskilt bra på faktiskt. Så där tyckte jag att man gjorde ett betydande misstag, säger Åkesson till tidningen, enligt Expressen. 

"Åkesson pratar en massa skit"

Det är inte första gången den folkkäre tv-profilen är tydlig med vad han tycker om Sverigedemokraternas partiledare. Inför valet 2014 sa han så här en intervju med Aftonbladet. 

–  Jag tycker Jimmie Åkesson pratar en massa skit. Det här landet skulle stå på öronen utan invandrare. För 98 procent av dem är faktiskt inte kriminella utan de är fungerande medborgare. Svårare än så är det inte.

Leif GW Persson har också skrivit i en krönika att han är socialdemokrat, däremot han han enligt honom själv tidigare röstat på Kristdemokraterna.

ANALYS: Nej GW, svensk politik är inget "dagis"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med GW?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.