Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ulf Kristersson kan vara beredd att dumpa C och L

- 12/10/2018, 13:01 -

Ulf Kristersson riktar nu ett ultimatum mot Centerpartiet och Liberalerna, enligt SVT. Lööf och Björklund har helgen på sig.

Ulf Kristersson börjar tröttna på Centerpartiet och Liberalerna. SVT skriver idag att Moderaterna satt ihop ett dokument där man menar att man nu vill bilda en alliansregering även om det kräver stöd från Sverigedemokraterna. 

Tackar C och L nej kan Moderaterna gå vidare och bilda en mindre regering, med tillägget att C och L kan komma in i regeringen senare under mandatperioden. 

Men samtidigt ska den kommande regeringen inte samarbeta eller samtala med Sverigedemokraterna – något som lär göra det i princip omöjligt för Kristersson att bilda en stabil regering. 

På sin Facebook-sida skriver Kristersson att han kallar den nya regeringskonstellationen "3-2-1" – detta fantasifulla namn kommer av att det kommer vara tre, två eller ett parti i den nya regeringen. 

Kristersson kan alltså tänka sig en M-regering som provar stöd för frågor i riksdagen – med eller utan SD:s stöd. 

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har flera gånger sagt att han inte tänker stötta en regering som inte samtalar med SD. 

Enligt SVT kommer Annie Lööf och Jan Björklund ha helgen på sig att diskutera och svara på ultimatumet. 

Vill du att Kristersson fimpar C och L?