Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Richard Jomshof (SD) vill ha folkomröstning om invandringen

- 18/10/2018, 08:13 -

Svenska folket bör folkomrösta om invandringen. Det anser Sverigedemokraternas Richard Jomshof. Nu väcker SD återigen liv i frågan.

Valet är över, men en av Sverigedemokraterna högsta höns vill att svenska folket går till valurnorna snart igen. 

Det är SD:s partisekreterare Richard Jomshof som nu skriver i en riksdagsmotion att Sverige borde ha en folkomröstning om invandringen

Anledningen är enligt Jomshof att välfärden inte räcker till, och att stenkastningar och bilbränder breder ut sig på grund av invandringen. Jomshof skriver också att invandringen har varit odemokratisk. 

"Det kanske mest anmärkningsvärda i sammanhanget är att det svenska folket aldrig tillfrågats om man vill ha denna massinvandring", skriver Jomshof i sin motion till riksdagen. 

I andra förslag till riksdagen skriver Jomshof att han vill ha förbud mot heltäckande slöja och stoppa utländsk finansiering av moskéer. 

Frågan om folkomröstning om invandring är en av Sverigedemokraternas äldsta frågor, som drivits av partiet på ett eller annat sätt sen 90-talet. 

Hösten 2015 gick partiet ut offentligt med ett förslag på folkomröstning – men man har aldrig varit helt exakta med hur omröstningen skulle gå till eller exakt vad svenska folket skulle rösta om. 

Tycker du svensk politik är en sandlåda? Läs det här!

Vill du ha folkomröstning?