Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson kräver handling från KD: "Samtala med oss"

- 18/10/2018, 12:56 -

I en intervju med Expressen sade Ebba Busch Thor att hon är den Alliansledare som är mest orädd för Sverigedemokraternas stöd. Nu uppmanar Jimmie Åkesson att hon ska inleda ett samtal med SD.

Det är dags för Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att börja samtala med varandra. Det anser åtminstone Jimmie Åkesson

I en intervju med Expressen avslöjade Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att hon är  den Alliansledare som är mest orädd  för att tillträda med ett stöd i riksdagen som inkluderar Sverigedemokraterna. 

– Jag är väl mest orädd för att tillträda med ett stöd i riksdagen som även inkluderar Sverigedemokraterna. Sen vet Sverigedemokraterna vår hållning i frågan om förhandling, sade hon till Expressen.

Och något som såg väldigt positivt på uttalandet var SD-ledaren Jimmie Åkesson. Men samtidigt menar Åkesson att det krävs handling från Busch Thor och KD. 

– Om nu Ebba Busch Thor verkligen är så orädd som hon säger, så borde hon använda det modet till att börja samtala med oss, säger Åkesson till tidningen.

Han menar också att det är dags för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna att bestämma sig. 

– Hennes inställning i regeringsfrågan är tydlig och det är bra. Samtidigt är hennes inställning till oss desto otydligare. Å ena sidan vill hon ha vårt stöd, å andra sidan har hon inte gjort några som helst ansträngningar för att få det. Hon behöver bestämma sig, säger Åkesson till Expressen.