Jimmie Åkesson kräver handling och inte ord från KD och Ebba Busch Thor.
Jimmie Åkesson kräver handling och inte ord från KD och Ebba Busch Thor. - Foto: Stina Stjernkvist/Claudio Bresciani/TT

Jimmie Åkesson kräver handling från KD: "Samtala med oss"

I en intervju med Expressen sade Ebba Busch Thor att hon är den Alliansledare som är mest orädd för Sverigedemokraternas stöd. Nu uppmanar Jimmie Åkesson att hon ska inleda ett samtal med SD.


Det är dags för Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att börja samtala med varandra. Det anser åtminstone Jimmie Åkesson

I en intervju med Expressen avslöjade Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att hon är  den Alliansledare som är mest orädd  för att tillträda med ett stöd i riksdagen som inkluderar Sverigedemokraterna. 

– Jag är väl mest orädd för att tillträda med ett stöd i riksdagen som även inkluderar Sverigedemokraterna. Sen vet Sverigedemokraterna vår hållning i frågan om förhandling, sade hon till Expressen.

Och något som såg väldigt positivt på uttalandet var SD-ledaren Jimmie Åkesson. Men samtidigt menar Åkesson att det krävs handling från Busch Thor och KD. 

– Om nu Ebba Busch Thor verkligen är så orädd som hon säger, så borde hon använda det modet till att börja samtala med oss, säger Åkesson till tidningen.

Han menar också att det är dags för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna att bestämma sig. 

– Hennes inställning i regeringsfrågan är tydlig och det är bra. Samtidigt är hennes inställning till oss desto otydligare. Å ena sidan vill hon ha vårt stöd, å andra sidan har hon inte gjort några som helst ansträngningar för att få det. Hon behöver bestämma sig, säger Åkesson till Expressen.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.