Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu avslöjas storbråket inom SD – hemlig inspelning läckt

Maktkamp24 | 18/10/2018 18:56

Nu avslöjas ett infekterat bråk inom Sverigedemokraterna. I inspelningen hörs SD-riksdagsledamoten Mikael Strandman rikta hätska ord mot SD-riksdagskollegan Fredrik Lindahl.

Efter att ett hemligt telefonsamtal läckt avslöjar nu Expressen ett infekterat bråk inom Sverigedemokraterna

I samtalet med en kollega riktar SD-riksdagsledamoten Mikael Strandman ord som ”psykopat”, ”galen” och ”helt rabiat” mot SD-riksdagskollegan Fredrik Lindahl.

Fredrik Lindahl, som samtalet handlar om, är distriktsordförande för SD i Stockholms län. Samtalet ska ha gjorts i våras, i samband med att partiet skulle spika sina listor inför valet. 

Strandman ska då ha riktat svidande kritik och misstro mot Lindahl. 

"Upp till Jimmie"

Enligt Expressen ska Mikael Strandman haft planer på att underminera Lindahls falang i partiet. En falang han reffererar till som "bunkern". 

– Det är en cancersvulst som måste slås sönder, ska Strandman ha sagt om kollegans falang under telefonsamtalet. 

Strandman ska ha haft som mål att få bort Lindahls falang från de lokala listorna. Detta eftersom de inte skulle kunna påverka riksdagslistan.

– Riksdagslistan kan vi inte göra nåt åt, det är upp till Jimmie och dem. Men eftersom bunkern står lågt i kurs hos partiledningen så tror jag att de inte kommer att få några positioner, hörs Strandman säga. .

Smygbandade kollegan

Mikael Strandman ska själv ha spelat in en ljudfil där Fredrik Lindahl hörs skrikandes. Under samtalet som Expressen fått ta del av spelar Strandman upp ljudfilen och sedan sker följande utbyte mellan Strandman och kollegan som han pratar med: 

Han ska sedan under samtalat kallat Lidahl för "rabiat" och "knäpp". 

"Cancersvulst"

Strandman ska också haft en plan om att bilda en opposition mot Lindahls "bunker".

– Det gäller för oss att slå sönder en osund gruppering. Det är en cancersvulst som måste slås sönder, sa Strandman under samtalet. 

Men efter valet sitter nu alltså både Strandman och Lindahl nu finns i partiets riksdagsgrupp.