Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna sträcker ut en hand till Kristersson

Maktkamp24 | 19/10/2018 08:55

Sverigedemokraterna kan tänka sig rösta på Moderaternas budget i riksdagen. Det avslöjar nu partitoppen Oscar Sjöstedt.

Sverigedemokraterna kan tänka sig att hjälpa Moderaterna att få igenom sin politik. 

Även om Sverige fortfarande inte har någon ny regering efter valet så måste ändå en budget för Sveriges ekonomiska politik 2019 att läggas snart. 

Tanken är att den övergångsregering som nu leds av Stefan Löfven ska lägga fram en budget, men om Moderaterna bestämmer sig för att lägga fram ett motförslag kan Sverigedemokraterna tänka sig att rösta på den. 

– Det är inte en möjlighet som vi utesluter. Vi ställer de här alternativen, vilka det nu blir, mot varandra och ser vilken politik som så att säga tilltalar oss mest, säger Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt till Sveriges Radio. 

Men för att få SD-stöd för nästa år budget krävs en hårdare invandringspolitik, menar Oscar Sjöstedt. 

Men SD-röster räcker inte för att få igenom en Kristersson-budget. Tillsammans får Moderaterna och Sverigedemokraterna 132 mandat i riksdagen, alltså tolv färre än vad de rödgröna har. För att Moderaterna ska få styra svensk ekonomi krävs också stöd från minst ett Alliansparti till. 

SD-ledaren Jimmie Åkesson har också öppnat för att stödja Stefan Löfven – läs mer om det här