Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vallokalerna har varit stängda i

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Sverige har fortfarande ingen ny regering

Sverigedemokraternas Louise Erixon tar makten i Sölvesborg

Maktkamp24 | 24/10/2018 14:38

SD-toppen Louise Erixon, sambo till partiledaren Jimmie Åkesson, bli högsta hönset i Sölvesborgs kommun.

Sverigedemokraterna har kommit överens med Moderaterna och Kristdemokraterna i Sölvesborg. Det innebär att Louise Erixon, som även är sambo med SD-ledaren Jimmie Åkesson, blir ordförande i kommunstyrelsen. 

Även det lokala partiet SoL (Sölvesborgare och listerbor) kommer att ingå i konstellationen som nu ska styra den blekingska staden, som också är Jimmie Åkessons hemstad. 

Vi fyra partier avser att leda Sölvesborg kommun tillsammans den kommande mandatperioden, sa Emilie Pilthammar, gruppledare för Moderaterna, på presskonferensen enligt SVT Blekinge

Nyligen var just Louise Erixon, tillsammans med sambon Jimmie Åkesson, med i Skavlan. Hon berättade då hur det politiska engagemanget förändrat hela livet för paret. 

– Det tog några veckor för mig att smälta det här. Jag kände ju att mitt liv var över. Jag kommer aldrig mer att ha integritet, jag kommer aldrig mer kunna säga till Jimmie att han har fula byxor offentligt eller gå ut och ta en promenad och prata om privata saker, sa Erixon i intervjun med Skavlan

Borde M och KD samarbeta mer med SD?