Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ulf Kristerssons skarpa varning: "Då blir det extraval"

Maktkamp24 | 29/10/2018 13:00

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson börjar få slut på tålamod – och han anser nu att andra partier måste vara beredda att ompröva sina ståndpunkter.

Snart två månader har gått sen valet – och regeringsförhandlingarna verkar nu har kört fast ännu en gång. 

Idag på morgonen meddelade Stefan Löfven att han misslyckats bilda en ny regering, och under dagen kommer talmannen Andreas Norlén hålla möte med alla partiledarna. 

Vid lunchtid hade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som även han tidigare misslyckats med att bilda regering, presskonferens i riksdagshuset. 

– Min bedömning är att Socialdemokraterna inte har någon realistisk möjlighet att bilda Sveriges nästa regering, sa Kristersson under presskonferensen. 

Tålamodet börjar ta slut

Moderat-ledaren påtalade också att en regeringsprocess måste få ta tid, men att han har full förståelse för att svenska folket börjar bli frustrerade över att det ska ta så lång tid att bilda regering. 

Kristersson tycker att det börjar bli dags för talmannen att lägga fram ett konkret statsministerförslag i riksdagen, och att olika partier måste börja tänka över sina ståndpunkter. 

– Jag ser inte några tecken på att någon ändrar sig på någon punkt överhuvudtaget. Då ska man vara ärlig och säga "då går vi mot extraval". Det finns inga magiska formler. Om man inte vill pröva alternativ som inte är sitt förstahandsalternativ, då blir det extraval. 

Nyligen öppnade Annie Lööf upp för att bli statsminister – läs mer om det här!

Tycker du Kristersson borde bli statsminister?