Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna
Läsarna tycker att Jimmie Åkesson borde avgå som partiledare. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Läsarna: Jimmie Åkesson borde avgå

Jimmie Åkesson borde avgå som partiledare för Sverigedemokraterna – det visar Nyheter24:s unika omröstning. Se hela resultatet här!


Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson borde avgå som partiledare – åtminstone om man frågar Nyheter24:s läsare. 

Det var tidigare i veckan som Nyheter24 ordnade en omröstning på sajten där man fick rösta på vilken partiledare man anser borde avgå – nästan 4 000 röstade, och näst intill var fjärde röst hamnade på SD:s partiledare Åkesson. 

Jimmie Åkesson har varit partiledare för SD sen 2005, och är faktiskt den partiledare i riksdagen som lett sitt parti längst. Och på senaste tiden har han öppnat upp för att han inte kommer sitta på posten för evigt. 

– Nu är det inte Ulf Kristersson som väljer SD:s partiledning, men om han skulle säga: ”byter man ut Åkesson då kan vi bilda regering tillsammans", ja, det är politikens innehåll som är det viktiga. Och i det mycket hypotetiska sammanhanget skulle jag möjligen kunna fråga partiet om de tycker att det är en bra idé, sa Jimmie Åkesson i en intervju med Aftonbladet i början av oktober i år. 

På andra plats hamnar inte helt oväntat Socialdemokraternas Stefan Löfven – där har också läsarna sedan tidigare röstat fram vem de tycker ska ta över partiet – läs mer om det här.

Populärast bland läsarna verkar Kristdemokraternas Ebba Busch Thor vara, bara drygt fyra procent tycker att KD-ledaren ska avgå. Ebba Busch Thor gjorde ju som bekant ett succéval nu i september – trots att Kristdemokraterna länge var uträknade inför valet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du också att Åkesson borde avgå?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.