Bert Karlsson : SD behandlas lika illa som judarna i nazi-Tyskland

- 02/11/2018, 12:07 -

Sverigedemokrater idag behandlas på samma sätt som judar behandlades i Hitlers Tyskland. Det säger profilen Bert Karlsson i en ny intervju.

Det enda sättet att få till en regering är att Moderaterna och Kristdemokraterna samarbetar med Sverigedemokraterna. Det anser skivbolagsprofilen och före detta toppolitikern Bert Karlsson

I en intervju med Nyheter24 säger han att det är dags att Ulf Kristersson börjar samtala med Jimmie Åkesson

– Kristersson kommer tvingas till det. Folk vill att M och KD ska styra med Sverigedemokraterna, det kallas demokrati, säger Karlsson. 

Han fortsätter:

– Sverigedemokraterna har många bra grejer i politiska agendan, det här med EU till exempel. EU förstör mycket här i Sverige. 

"Bildt var ofta på besök"

Karlsson, som inför valet åkte på turné tillsammans med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, berättar också att samarbetet med de borgerliga partierna fungerade alldeles utmärkt under hans tid som partiledare för Ny demokrati, som satt i riksdagen 1991-1994. 

– Ja, vi hade ett bra samarbete. Carl Bildt och Anders Björck var hos oss ofta, Alf Svensson var också på besök en gång. Det var bara Folkpartiet som inte ville prata med oss. 

Bert Karlsson menar också att det pågår en behandling av Sverigedemokraterna som kan jämföras med förintelsen

Han säger att det som sverigedemokrater just nu upplever är detsamma som det judar upplevde i Adolf Hitlers Tyskland på 30- och 40-talet. 

– Den förföljelse som Hitler gjorde på oliktänkande på sin tid, det är samma idag. Då var det judarna, idag är det SD, säger Bert Karlsson till Nyheter24. 

Du vill gå så långt att säga att det är samma sak alltså?

– Ja det är klart, det är så jävla korkat allting. Nu ringer det här, hej då. 

Förföljelsen av judar i nazi-Tyskland:

Judar förföljdes under hela Hitlers regeringstid i Tyskland. Bland annat berövades judiska medborgare rätten att vistas i många offentliga miljöer, judar förbjöds från att jobba i offentlig sektor eller gå i tyska skolor. I början av 40-talet började man även systematiskt mörda judar i Tyskland och i de länder som ockuperats av den tyska krigsmakten.

Åren 1941-45 mördades ungefär sex miljoner judar i olika dödsläger i främst Central- och Östeuropa. 

Mer politik: Här är partiledaren som borde avgå – enligt läsarna