Fridolins känga till Busch Thor: "går över alla gränser"

- 04/11/2018, 12:58 -

Miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin kritiserar nu Kristdemokraterna efter Bert Karlssons uttalande i en intervju med Nyheter24 tidigare i veckan.

I en intervju med Nyheter24 tidigare i veckan uttalade sig skivbolagsprofilen och den före detta toppolitikern Bert Karlsson om att Sverigedemokraterna behandlas lika illa som judarna i nazi-tyskland. 

Karlsson menar att det sverigedemokrater upplever just nu är precis samma sak som judar upplevde i Adolf Hitlers Tyskland på 30- och 40-talet. 

– Den förföljelse som Hitler gjorde på oliktänkande på sin tid, det är samma idag. Då var det judarna, idag är det SD, har Bert Karlsson sagt till Nyheter24. 

"Mest omdömeslösa yttrande"

Uttalandet har upprört många människor, inklusive flera svenska politiker.  

Under lördagskvällen gick Liberalernas partiledare Jan Björklund ut på Twitter och kommenterade Karlssons uttalande. 

"Om detta uttalande är korrekt återgivet är det ett av de mest omdömeslösa yttranden som gjorts", skriver han på Twitter och syftar på uttalandet. 

Fridolins känga till Kristdemokraterna

Under valkampanjen åkte Karlsson på turné tillsammans med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. Efter Karlssons uttalande har Kristdemokraterna inte velat ge några kommentarer, vilket för en del kan uppfattas som att Karlssons uttalande är lika med Kristdemokraternas uttalande. 

Det menar Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin. Under söndagsförmiddagen kommenterade han Karlssons uttalande i en post som han lade upp på Instagram

"Kristdemokraterna anlitar en person med historia av att göra rubriker som vallokomotiv. Valet passeras och personen går över alla gränser med ett uttalande som jämställer att partier väljer själva vilka man vill samverka med, med historiens värsta brott, avskaffande av demokratin och industriellt massmord. Kristdemokraterna avstår från att kommentera. Ibland är ”inga kommentarer” den mest missljudande kommentaren.", skriver han. 

Nyheter24:s intervju med Bert Karlsson kan du läsa här!