Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf säger nej till Kristersson som statsminister

Maktkamp24 | 13/11/2018 07:57

Nu bekräftas Centerpartiets partiledare Annie Lööf att man kommer att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister i onsdagens omröstning.

Ulf Kristersson kommer att förlora statsministeromröstningen nu på onsdag. 

Sen tidigare är det känt att Liberalerna kommer att rösta nej till det förslag som läggs fram – att Moderaterna och Kristdemokraterna ska bilda regering. 

Och nu bekräftar Centerpartiets ledare Annie Lööf att även Centerpartiet kommer att rösta nej,

– Centern kommer att rösta nej och det är för att inte ge Sverigedemokraterna inflytande, säger Lööf till Sveriges Radio på tisdagmorgonen.

Det gör att Kristersson kommer att få 195 stycken nej-röster på onsdag. Om Centerpartiet hade valt att lägga ner sina röster hade det bara blivit 164 nej-röster, något som hade räckt för att Ulf Kristersson. 

Annie Lööf
Annie Lööf säger nej till Kristersson (Stina Stjernkvist/TT)

I stället för en liten KD+M-regering vill Annie Lööf se samarbete över blockgränsen. 

– Vi är sex partiledare däremellan och vi har inte ens börjat prata sakfrågor än. Vi har inte uttömt möjligheterna till samarbete över blockgränsen, säger Annie Lööf till SR

Det verkar som att Lööf har väljarna med sig i beslutet. Enligt en undersökning gjord av Aftonbladet/Inizio vill 57 procent av C-väljarna ha en nej-röst i Kristersson-omröstningen. 18 procent anser att C borde rösta ja. 

Annie Lööf fick ett rejält lönelyft förra året – hur mycket hon tjänade kan du läsa om här!

Tycker du Lööf gör rätt?