Jimmie Åkesson och Annie Lööf. Kollage.
Jimmie Åkeson tycker det är färdigsonderat för Annie Lööf. - Foto: Anders Wiklund/Pontus Lundahl/TT

Jimmie Åkesson sågar Annie Lööf: "Fått för mycket tid redan"

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson verkar ha tröttnat på Annie Lööf. Nu tycker SD-ledaren att Lööf har sonderat för ny regering tillräckligt länge.


Jimmie Åkesson har tröttnat på Annie Lööf. Imorgon är det dags för Center-ledaren att gå till talmannen och berätta hur sonderingen har gått. Men Åkesson tycker att Annie Lööf redan fått för mycket tid på sig. 

– Jag tycker att hon fått alldeles för mycket tid redan. Jag tycker det är dags att vi går till kammaren med skarpa förslag nu. Det har pratats i över två månader och ingenting har hänt, säger Jimmie Åkesson till Expressen

Jimmie Åkesson menar att det nu är dags att lägga skarpa statsministerförslag i riksdagen och att det borde bli nyval om inget annat funkar. 

"Väldigt starka skäl att anta"

Det är högst oklart vad Annie Lööf kommit fram till nu under senaste veckan. Igår sa hon att samtalen varit "konstuktiva". 

– Jag har ju haft ett flertal möten under de här dagarna med de fem partier som jag nu för samtal med, sa Lööf till den samlade pressen igår. 

Hon utesluter heller inte att hon skulle kunna bli statsminister för en mittenregering, det är dock något Socialdemokraterna sagt inte kommer hända. 

Om Jimmie Åkesson får inflytande i en ny regering återstår att se – när han får frågan i Nyhetsmorgon blir svaret ganska vagt. 

– Vi har väldigt starka skäl att anta att vi skulle få ett betydande inflytande i en M+KD-regering. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha nyval?
Tack för din röst!