Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkesson vill samarbeta med M och KD : "Vi kan gå i opposition"

- 01/12/2018, 11:11 -

Jimmie Åkesson höll idag tal i Västerås. Och han menar att SD är beredda att gå i opposition tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna.

Mitt i brinnande regeringskris höll Sverigedemokraterna idag konferens i Västerås. SD har gått fram i flera kommuner runt om i landet och tanken är att kongressen ska samla kommunpolitiker för intern utbildning. 

På lördagsförmiddagen höll partiledaren Jimmie Åkesson tal för de samlade SD-politikerna. Talet handlade mycket om regeringsförhandlingarna, och om vem som blir Sveriges nästa statsminister.

- Om C och L stödjer Stefan Löfven på ett eller annat sätt så går vi i opposition. Jag hoppas att det blir en konservativ opposition tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. Den konstellationen behöver bara 21 mandat till för att få egen majoritet i riksdagen, sa Jimmie Åkesson och fick stora applåder från publiken. 

Han menar att KD och M i praktiken redan nu driver Sverigedemokraternas politik, och att det märks nu när partierna lagt fram egna budgetar. 

- Det är ingen slump att Moderaterna och Kristdemokraterna väljer att fokusera på just våra frågor när de ska försöka bilda en regering. Men om de pratar med oss kan vi garantera stöd, sa Åkesson.


Vill du ha ett SD+M+KD-block?