Stefan Löfven och Annie Lööf.  Kollage.
Annie Lööf kan tänka sig en S-ledd regering. - Foto: Anders Wiklund/Jessica Gow/TT

Annie Lööf beredd att släppa fram Löfven – här är kraven

Centerpartiets Annie Lööf kan tänka sig att släppa fram en socialdemokratisk regering. Men hon har vissa krav.


Annie Lööf kan tänka sig att släppa fram Stefan Löfven som statsminister i nästa veckas omröstning i riksdagen. Det skulle alltså innebära att Löfven kommer att sitta kvar på posten. 

Nu berättar centerledaren att hon har vissa krav på Löfven. Om S-ledaren accepterar kraven kan han få med sig Centerpartiet i omröstningen. 

– Det är en gedigen lista på ett antal liberala krav. Det handlar om sänkta skatter på jobb och företag, att liberalisera bostads- och arbetsmarknaden och det handlar om att säkra valfriheten i välfärden, säger Lööf till Dagens Nyheter.

Tidigare i höst valde Centerpartiet att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister, eftersom det skulle ge Sverigedemokraterna för mycket inflytande.

Även om Lööf idag säger att det inte är sannolikt att de faktiskt kommer att släppa fram Löfven låter hon dörren till en S-regering stå öppen. 

– De här kraven ska ses som tydliga krav för S att acceptera eller att förkasta för att vi ens ska kunna överväga om vi ska tolerera Stefan Löfven i statsministeromröstningen, säger Lööf till DN.

Även om Löfven skulle falla i omröstningen kan det faktiskt inte bli omval just nu – läs mer om det här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du S ska regera?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.