Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf beredd att släppa fram Löfven – här är kraven

Maktkamp24 | 27/11/2018 14:13

Centerpartiets Annie Lööf kan tänka sig att släppa fram en socialdemokratisk regering. Men hon har vissa krav.

Annie Lööf kan tänka sig att släppa fram Stefan Löfven som statsminister i nästa veckas omröstning i riksdagen. Det skulle alltså innebära att Löfven kommer att sitta kvar på posten. 

Nu berättar centerledaren att hon har vissa krav på Löfven. Om S-ledaren accepterar kraven kan han få med sig Centerpartiet i omröstningen. 

– Det är en gedigen lista på ett antal liberala krav. Det handlar om sänkta skatter på jobb och företag, att liberalisera bostads- och arbetsmarknaden och det handlar om att säkra valfriheten i välfärden, säger Lööf till Dagens Nyheter.

Tidigare i höst valde Centerpartiet att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister, eftersom det skulle ge Sverigedemokraterna för mycket inflytande.

Även om Lööf idag säger att det inte är sannolikt att de faktiskt kommer att släppa fram Löfven låter hon dörren till en S-regering stå öppen. 

– De här kraven ska ses som tydliga krav för S att acceptera eller att förkasta för att vi ens ska kunna överväga om vi ska tolerera Stefan Löfven i statsministeromröstningen, säger Lööf till DN.

Även om Löfven skulle falla i omröstningen kan det faktiskt inte bli omval just nu – läs mer om det här!

Tycker du S ska regera?