Stefan Löfven, Annie Lööf.
Stefan Löfven håller en pressträff där han kommenterar beskedet från Annie Lööf. - Foto: Foto: Stina Stjernkvist,Hanna Franzén / TT

Stefan Löfven om Centerpartiets beslut: "Måste kompromissa"

Under måndagen håller Stefan Löfven en pressträff där han kommenterar beskedet från Annie Lööf gällande att Centerpartiet röstar nej till Löfven som statsminister.


Under måndagen håller Socialdemokraternas Stefan Löfven en presskonferens för att ge svar på Annie Lööfs (C) uttalande från tidigare under dagen. 

I sitt uttalande förklarade Annie Lööf att Centerpartiet bestämt sig för att rösta nej till Stefan Löfven som statsminister. Hon berättade även att C kommer att rösta på sin egen budget och sedan lägga ned sina röster.

Fokus på snabb regeringsbildning

I sin presskonferens säger Stefan Löfven att det är ett beslut som han respekterar.  

– Centern har gett ett nej. Och det har jag all respekt för, säger han i presskonferensen.

Han förklarar också att fokus ligger på att bilda en regering så snabbt som möjligt. Något som han förklarar landar på att partierna måste kompromissa. 

Han understryker även att Centern och Liberalerna tagit tydlig ställning emot Sverigedemokraterna, och därför tycker han att det är viktigt med samtal och förhandlingar mellan S, C och L. 

– Ska vi kunna stå för den politik som förs måste vi kunna säga att det här är en kompromiss, men att det sammantaget är rätt steg i för Sverige. Det mest troliga alternativet är en regering som är beroende av krafter som är sprungna ur vit-makt-rörelsen, säger Löfven.

Stefan Löfven förklarar att han i varje läge kommer att förhandla för att främlingsfientliga partier inte ska komma till makten. 

Här kan du läsa mer om Annie Lööfs uttalande tidigare under måndagen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.