Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Talman Andreas Norlén föreslår Stefan Löfven som statsminister

- 11/12/2018, 18:29 -

Under tisdagskvällen skrev riksdagen i ett pressmeddelande att talman Andreas Norlén kommer att föreslå Stefan Löfven som statsminister. Det kommer att ske i samband med att Norlén håller pressträff imorgon klockan 08.30.

Denna omröstningen kommer att äga rum på fredag den 14 december, rapporterar Omni.

Men pressträffen kommer alltså hålla hus klockan 08.30 på onsdagsmorgonen. Det blir i samband med att Stefan Löfven (S) kommer att föreslås som Sveriges nya statsminister. 

Bordläggs i kammaren 12 dec

Men också ska Löfven presentera vilka partier han avser att bilda regering med, skriver Riksdagen i ett pressmeddelande.

Där står det även: "Förslaget till statsminister läggs fram och bordläggs i kammaren onsdagen den 12 december."

Öppen för fortsatta förhandlingar

Under måndagen stängde Centerpartiet dörren för ett samarbete med en Socialdemokratisk regering. Det dröjde inte lång tid innan även Liberalerna gick samma väg som Centerpartiet, rapporterar TT.

Och det var alltså efter detta som Andreas Norlén skulle hålla informella samtal med partiledarna.

– Jag har fått besked om att Centerpartiet inte ställer sig bakom den överenskommelse som partierna har arbetat med. Jag kommer därför att ge partierna möjlighet att under ett par dagar överväga innebörden av beskedet. Under tiden kommer jag att hålla informella samtal med olika partiledare, sa Norlén tidigare till SVT.

Men trots detta är Löfven öppen för fortsatta förhandlingar.

Summa av kardemumma

Riksdagen ska på fredag rösta om Stefan Löfven ska bli statsminister, eller inte.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad Stefan Löfven tycker om Centerpartiets beslut. Det kan du läsa mer om här.

Tycker du Andreas Norléns förslag är bra?