Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sultan Kayhans Flashback-konto spred kvinnohat

- 07/01/2019, 08:19

Nu har ännu en toppolitiker kopplats till skumma saker på Flashback. I en tråd från 2012 skrev S-politikern Sultan Kayhans konto att en kvinna skulle nekas uppehållstillstånd – för att hon varit otrogen.

”Hon är helt enkelt en bitch”. Så låter det från Socialdemokraternas riksdagsledamot Sultan Kayhans Flashback-konto. 

Det är Aftonbladet som idag avslöjar att toppolitikerns Flashback-konto har spridit grovheter i en tråd som handlar om en kvinna som varit otrogen. 

I ett inlägg från 2012 såt det så här: 

”Hon är helt enkelt en bitch och vi tänkte att enda sättet att få hem henne på ett lagligt sätt är om hon NEKAS uppehållstillstånd. Hon måste ansöka om detta en gång per år och får hjälp av lärosätet så det blir aldrig några problem.

Min fråga är då, vet ni några bra sätt, något man kan göra eller ser till att hon gör för att hon ska bli nekad uppehållstillstånd? Vadsomhelst? Vore verkligen uppskattat!”

Kayhan själv medger att kontot tillhör henne, men att det inte är hon som skrivit inlägget. I stället hävdar hon att hon lånat ut kontot till en kompis. 

– Då tog det flera dagar att öppna ett eget Flashback-konto, som jag minns det. Han var jätteledsen och deprimerad och ville ställa en fråga. Han fick den bara, det var dumt av mig. Jag skulle aldrig göra det i dag, säger Kayhan till Aftonbladet. 

Det är verkligen inte första gången en högt uppsatt politiker kopplas till skumma saker på Flashback. I höstas avslöjade Dagens Nyheter att SD-ledamoten Jonas Millards Flashback-konto spridit grovt kvinnohat. 

Det slutade med att Millard fick avgå. Hur det går för Sultan Kayhan återstår att se.