Måndag 26 Jul
Stockholm

Ebba Busch Thor: "Jag är orolig för Sverige"

Ebba Busch Thor anser att regeringsbildningen handlat om "förnedring". Här är hennes hårda ord mot Lööf och Björklund.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor riktade idag hård kritik mot Centerpartiet och Liberalerna. Hon menar att regeringsförhandlingarna har handlat om "vem som kan förnedra sig själv och sitt eget parti mest" istället för värderingar och politik. 

– Jag är orolig för Sverige. Den här nya oheliga Alliansen har ingen plan för Sverige, har ingen riktning. Risken är stor att vårt land tappar fotfästet, sa Ebba Busch Thor idag, efter att det står klart att Alliansen misslyckats med att bilda regering. 

Bara någon timme innan Busch Thors presskonferens meddelade Jonas Sjöstedt att Vänsterpartiet kommer att släppa fram Stefan Löfven som ny statsminister. 

– Centerpartiet och Liberalerna har valt att rösta ner sin egen statsministerkandidat i rädsla för att ett annat parti också skulle rösta för det, sa Busch Thor, och pekade på inställningen till Sverigedemokraterna. 

Efteråt svarade Liberalernas Jan Björklund på kritiken från höger. 

– Jag hör en ton från Moderaterna och Kristdemokraterna som är närmast bitter. Men vi betraktar inte det borgerliga samarbetet som dött även om Alliansen nu tar en liten paus så klart, sa Björklund kort efter Ebba Busch Thors uttalande. 

Håller du med Ebba Busch Thor?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela