Stefan Löfven
Stefan Löfven röstades fram till Sveriges statsminister under fredagen. - Foto: Jessica Gow TT/TT

Stefan Löfven efter vinsten: "Januariavtalet ska genomföras till fullo"

Idag stod det klart att Stefan Löfven släpps fram som statsminister. Och efter sin vinst höll statsministern i en presskonferens. En presskonferens där han poängterade att januariavtalet kommer att fullföljas,


Tidigare under fredagen nämnde Stefan Löfven att det var en speciell morgon. Något som partiledaren hade helt rätt i.

För tidigare under fredagen stod det klart: Riksdagen släppte igenom Löfven som statsminister och kan nu påbörja sitt arbete som statsminister.

Efter statsministeromröstningen var det en lättad men beslutsam statsminister som mötte pressen.

– Jag tar mig an det här ansvaret både med ödmjukhet och med beslutsamhet, dundrade Löfven ut och fortsatte:

– På måndagen kommer jag avge en regeringsförklaring och anmäla vilka statsråd som kommer tjänstgöra i regeringen.

Ska ta sig an sjukvården och trygga Sverige

Under sin presskonferens passade statsministern på att meddela några områden där regeringen ska ta krafttag. Löfven nämnde bland annat sjukvården, kunskaperna i skolan, att tryggheten ska öka och att integrationstakten ska snabbas på.

"Ingen fick allt, alla fick något"

Det är inte första gången vi hör de bevingade orden, men med dem konstaterade Löfven under sin presskonferens att januariavtalet står starkt. De 73 punkterna kommer att fullföljas. Här kan du läsa mer om överenskommelsen.

– Januariavtalet ska genomföras till fullo. Genom den här överenskommelsen får Sverige en ny regering som är byggd på samverkan i mitten av svensk politik, berättade Löfven och avslutade:

– Ingen fick allt, alla fick något, och den största vinnaren med Januariavtalet är Sverige. På måndag tillträder regeringen som ska leda landet de kommande åren, tack.

Det har förmodligen inte undgått att Stefan Löfven släppts fram som statsminister. Här kan du läsa allt om fredagens omröstning!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du glad över att Löfven blev statsminister?
Tack för din röst!