Bastuflotte och Tesla
Besättningarna av både bastuflotten och Teslan fick sig ett kallt dopp - Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Norsk Tesla kraschade i havet – räddades av bastuflotte

En Tesla förare körde nyligen rakt ner i havet från en kajkant i Oslo, och blev räddad av ett minst sagt oväntat flytetyg.


Det var i torsdags som en Tesla Model 3 hamnade i havet och sjönk vid Akershusstranda i centrala Oslo, rapporterar Verdens Gang.

Oslofjordens vatten är inte särskilt varmt under någon del av året, men nu i början av februari ligger temperaturen inte långt över noll grader. Risken att snabbt bli nedkyld är således stor.

Som tur är kunde Tesla-föraren och hans passagerare snabbt plockas upp av ett gäng på en nära belägen bastuflotte, som var mitt i bastubadet när olyckan inträffade.

Kungligt åk till salu: Drottning Elizabeths Range Rover

Bastuflotte med utombordsmotor

På mobilklipp tagna av förbluffade åskådare syns hur föraren och passageraren klättrar ur bilen och upp på dess tak. Bilen börjar emellertid snabbt att sjunka och försvinner snart under ytan.

Som tur var kunde bastuflotten, som är utrustad med en liten utombordsmotor, snabbt komma till undsättning.

– En av gästerna kom springande och larmade mig om att en bil ramlat i vattnet. Sedan gick jag med full gas mot personerna som kom klättrande ur bilen, sade bastuflottens skeppare, 26-årige Nicholay Nordahl, till VG.

Ford Mustang V8 kommer till Sverige – strypt 50 hästkrafter

Tryckte på gasen av misstag

Tesla-föraren, vars namn inte är publicerat, uttryckte sin tacksamhet till bastubadarna.

– De hjälpte faktiskt till att rädda våra liv, sade han till VG.

Enligt vittnen på platsen stod Teslan still på kajen innan olyckan, och accelererade sedan våldsamt rakt över kajkanten.

Enligt föraren handlar det om att han tryckte till gaspedalen av misstag, när han trodde att han hade bilen i P-läget.

Ikoniskt märke från Italien återuppstår – med ny elbil

Med hälsan i behåll

Både Tesla-föraren och hans passagerare kom undan olyckan utan skador, men blev tagna till sjukhus som en försiktighetsåtgärd.

Deras sjunka bil blev inte kvar allt för länge på Oslofjordens botten, utan kunde senare lyftas upp ur havet av en kran.

Koenigsegg och Motikon lanserar exklusiv bilfest i Båstad

Bil