Tesla Model Y
Den nuvarande versionen av Tesla Model Y lever kvar ett tag till - Foto: Tesla

Tesla bekräftar: Uppdaterad Model Y kommer att dröja

Många avvaktar för tillfället med att köpa en ny Tesla Model Y i väntan på en uppdaterad modell. De kan dock få vänta ett tag.


Förra året kom det en uppdaterad version av den kompakta sedanen Tesla Model 3, med bland annat ett nytt utseende, förbättrade köregenskaper och bättre ljudisolering.

Uppdateringen var ett betydande lyft för bilen, även om man tyvärr också plockat bort vissa praktiska detaljer i jakt på kostnadsbesparingar.

förväntningen har varit att även Model Y, som enkelt kan beskrivas som en suv-version av Model 3, ska få en motsvarande uppdatering inom en snar framtid.

Ägare paniksäljer elbilar – här är märkena ingen vill ha

Ingen ny Model Y i år

Nu ser det emellertid ut som att nya Model Y, som går under kodnamnet Juniper, kommer att dröja.

Tesla har nämligen skickat ut ett meddelande till sina butiker i USA där man bekräftar att bilen inte kommer att lanseras i år. Meddelandet har delats av Teslascope på X, tidigare Twitter.

Byta batteri i en gammal elbil – så dyrt kan det bli

Kunderna väntar förgäves

– Vi har hört er feedback om att vissa kunder väntar med att beställa en Model Y eftersom de inväntar en uppdatering liknande nya Model 3. Det är viktigt att vi kommunicerar transparent att det inte finns en ny version av Model Y som lanseras i år, säger Tesla i meddelandet.

Man tillägger också att det inte finns någon bättre tid för kunder att börja köra världens bäst mest sålda elbil, bland annat tack vare de amerikanska skattelättnaderna för elbilar.

Förtjänar Volvo sitt goda rykte? Rasar i undersökning

Kommer inte tidigare till andra länder

Meddelandet har som sagt bara gått ut till amerikanska Tesla-butiker, och det har därför spekulerats om att nya Model Y ändå kommer i år till andra marknader.

Nya Tesla Model 3 kom nämligen till Europa och Kina innan den lanserades i USA.

Enligt kinesiska medier har Tesla dock bekräftat att det inte kommer någon ny version av Model Y på den kinesiska marknaden heller.

Volvos elbilar slår Tesla: Högre förtroende hos svenskarna

Bil