Leif GW Perssons bilar
Leif GW Persson verkar gilla Toyota - Foto: Toyota/Lexus/Jessica Gow/TT

Rulla som Leif GW Persson: Här är hans bilar

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson är känd som en stor entusiast av bland annat mat, vin och jakt. Han äger också en diger samling fordon genom sina bolag, och det verkar finnas en särskild förkärlek för Toyota. Här är bilarna i Leif GWs vagnpark.


Leif GW Persson personligen står det i dagsläget inga bilar skrivna.

Gräver man lite djupare på Merinfo.se och Biluppgifter.se finner man dock att bilar från Toyota och dess lyxmärke Lexus verkar stå högt i kurs i det Perssonska hushållet.

Här är Jon Olssons sjuka bilsamling – värd tiotals miljoner

Gillar lyxiga Lexus

På Leifs fru Kim Persson står det registrerat en Lexus LC 500h från 2017, vilket är hybridversionen av märkets senaste stora coupé.

Lexus LS är en stor och bekväm lyxlimpa - Foto: Lexus

På företaget Leif GW Production AB står det även registrerat en Lexus LS 500h 2018, vilket är sedan-motsvarigheten Kims Lexus LC. Leif syns ofta till i Stockholmstrafiken bakom ratten på bilen.

Han lackar bilen med stoft från månen – kan kosta 41 miljoner

Jaktföretaget uppskattar praktisk pickup

Tittar man på företaget GWs Jakt, som saluför vilt- och jaktrelaterade varor och tjänster under Leifs namn, finner man hela sex fordon.

Stora pickisen Toyota Tundra säljs normalt sett bara i USA - Foto: Toyota

Även här finner vi tydliga Toyota-tendenser. Företaget äger nämligen bland annat hela tre Toyota Hilux-pickisar, varav två är från 2016 och en är från 2018. Företaget äger även en större Toyota Tundra-pickis, vilket är en modell som normalt sett bara säljs i USA. 

Övriga fordon ägda av GWs jakt är en traktor av märket John Deere från 1997, och en fyrhjuling av märket Suzuki från 2017.

F1-stjärnans stulna Ferrari återfunnen efter 28 år – i Japan

Budgetlyx med gammal Rolls-Royce

Den sista bilen i GWs företagsimperium är en Rolls-Royce Phantom från 2005, som står registrerad på investmentbolaget Arastoupour & Persson Investment AB.

Den närmare sex meter långa bilen var en av de mest opulenta nya bilarna som man kunde lägga vantarna på för 20 år sedan, med ett nypris på närmare 4 miljoner kronor.

Rolls-Royce Phantom var en av världens lyxigaste bilar år 2005 - Foto: Rolls-Royce

Investmentbolaget som GW är delägare i köpte bilen i augusti 2021, efter att den hade varit utannonserad för knappt 1,2 miljoner kronor.

I dagsläget är bilen avställd med körförbud, då den skulle ha besiktigats senast i november förra året.

Mikael Tornving skalar ner: Här är hans vettiga bilval

Bil