Teslan
Nya super-Teslan är snart här - Foto: Tesla

Nya super-Teslan avslöjad: Så snabb blir den

Tesla Model 3 är en av världens mest populära elbilar, och ryktas snart att lanseras i en ny prestandaversion. Den nya versionen av Teslan sågs till vid ett event i Kalifornien i förra veckan, och nu har även de tekniska specifikationerna avslöjats i förtid.


Det har inte funnits någon prestandaversion av Tesla Model 3 sedan modellen uppdaterades under andra halvan av förra året.

Nu verkar dock en prestandavariant av bilen vara på ingång, och ryktena säger att den ska bli den sportigaste Teslan någonsin.

Nu har de tekniska specifikationerna läckt via dokument relaterade till typgodkännandet av bilen i Europa.

Fackets senaste drag mot Tesla-laddarna – går inte att runda

Sportigaste Teslan någonsin

Tesla bekräftade att en ny prestandaversion av Model 3 är på ingång vid ett event i Australien under slutet av förra året, vilket rapporterades av Whichcar.

Där berättade man också att bilen ska vara mer förar-fokuserad och genomarbetad  än den gamla Performance-versionen. 

Många bilar kan få körförbud – när gamla mobilnät stängs ner

Rejält med effekt

De dokument från typgodkännandet som nu har kommit ut delades ursprungligen på ett tyskt Tesla-forum, rapporterar Autoevolution.

Dokumenten tyder på att den nya Teslan kommer att vara fyrhjulsdriven med en motor på var axel, med en effekt på 215 hästkrafter i den främre och 412 i den bakre.

Den totala effekten ligger på 627 hästkrafter, vilket är över 200 hästkrafter mer än i den nuvarande toppmodellen. Batteriet har en kapacitet på 79 kWh och ska ge en räckvidd på 528 kW.

Enligt dokumenten har den nya prestandaversionen av Tesla Model 3 en toppfart på 261 km/h. Hur snabbt bilen accelererar framgår tyvärr inte av typgodkännandet.

Varningen: “Direkt farligt” att göra detta med takboxen

Mutor vid bilbesiktning: 100-tals misstänkta fall hittade

Bil