Jan Emanuel
Jan Emanuel är en passionerad motorcyklist - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Jan Emanuel/Facebook

MC-knutten Jan Emanuel: Här är hans motorcyklar

Entreprenören och politikern Jan Emanuel är inte bara en passionerad bilentusiast, utan äger också en rad motorcyklar. Här är de tvåhjulingar som han äger.


En titt på Jan Emanuels Instagram visar snabbt att han har ett gediget bilintresse, med smak för såväl lyxiga superbilar och amerikanska klassiker.

Alltid gillat motorcyklar

I själva verket grundar sig emellertid bilintresset i en kärlek till motorcyklar, berättade Jan Emanuel för Nyheter24 i en intervju år 2022.

– Det bottnar först och främst i ett intresse för motorcyklar. Jag har ju varit medlem i en mc-klubb sedan väldigt länge, så att bygga och att åka motorcykel har varit mitt stora intresse. Jag har ju samtidigt, från väldigt tidig ålder, haft ett intresse för fina bilar.

Det är således inte konstigt att entreprenören har ett antal tvåhjulingar i garaget.

Jan Emanuels motorcyklar – dessa äger han

Enligt bilregistret står det fyra motorcyklar registrerade på Jan Emanuel, och två av dessa är av märket Harley-Davidson.

Två gånger HD

Den ena av Jan Emanuels två Harley-Davidson-hojjar är en kallad Cross Bones av årsmodell 2011, som han har ägt sedan 2020. Den andra är från 1994 av modellen Softtail, som Jan Emanuel har ägt sedan slutet av förra året.

Jan Emanuel har två hojjar från Harley-Davidson, varav en är en Cross Bones från 2011 - Foto: Harley-Davidson

De två motorcyklarna är båda på bästa Harley-Davidson-vis bestyckade med V-twin-motorer på 76 respektive 46 hästkrafter.

Här är Jan Emanuels samling av lyxbilar

Dix Chopper – Sveriges längsta gaffel

Jan Emanuel äger även en motorcykel registrerad som en Dix Chopper från 2005. Det handlar om en motorcykel av custom-typ byggd med komponenter från Harley-Davidson.

Han har ägt sin Dix Chopper sedan år 2005, och 2007 var Jan Emanuel och motorcykeln med i en intervju i Aftonbladet. Där berättade han stolt att hojjen hade den längsta gaffeln i Sverige på en vägregistrerad motorcykel.

Bosses elbil tappade 340 000 kronor i värde – på två månader

Peugeot EU-moped

Den sista tvåhjulingen är egentligen inte en motorcykel, utan en moped. Det handlar om en vit Peugeot Kisbee från 2020, vilket är en högst alldaglig EU-moped.

Man får anta att denna i själva verket används av något av Jan Emanuels barn.

Körkortsturism: Sättet att lura sig till ett svenskt körkort

Bil