Den tyska motorvägen är en av få platser i världen där man kan maxa en Bugatti Chiron.
Den tyska motorvägen är en av få platser i världen där man kan maxa en Bugatti Chiron. - Foto: Youtube/Omid Mouazzen

Körde 413 km/h på motorvägen - la upp video

Ungefär 70 procent av den tyska motorvägen, kallad Autobahn, saknar hastighetsbegränsning. I sin tur gör det att fartdårar flockas dit i jakt på toppfart.


Nu har en ägare av en Bugatti Chiron Sport lagt upp en video där han kommer upp i hela 413 km/h på den tyska motorvägen.

Hyrbil på semestern? Så funkar försäkringen

Mycket kraft till förfogande

Bugatti Chiron Sport är försedd med en 8-liters W16-motor som pumpar ut hela 1 500 hästkrafter.

Den faktiska toppfarten är begränsad till 420 km/h från fabrik. För de ägare som vill erbjuder emellertid Bugatti möjligheten att maxa sina bilar på en av märkets testbanor.

I full kareta töms den 100 liter stora tanken på blott nio minuter.

Vad betyder blå registreringsskylt? Här är svaret

Likt ett ånglok

Bugatti Chiron är lika lättkörd som en Volkswagen Golf – något vi har fått erfara – och trots sina 1 500 hästkrafter är den förvånansvärt tillmötesgående.

Även i hastigheter en bra bit över 300 km/h är den oerhört stabil och bilen är byggd för att färdas långt i. Med det sagt leder alltid höghastighetskörningar av denna typ, inte minst på allmän väg, till en hel del ramaskri.

Vi provkör Lamborghini Urus S: En tysk i en italiensk kostym

Inte första gången

I slutet av 2021 hamnade den tjeckiska fastighetsmogulen Radim Passer i blåsväder när han körde 414 km/h på den tyska motorvägen.

Trots att han körde på en sträcka utan hastighetsbegränsning hamnade Passer i domstol för vårdslöshet i trafik, men fälldes aldrig.

Bugatti innehar fortfarande det inofficiella toppfartsrekordet för en produktionsbil – 490 km/h – med modellen Bugatti Chiron Super Sport 300+. Kundbilarna är dock begränsande till 440 km/h.

Bugatti Chiron går som på räls. (Foto: Marcus Berggren)

Tesla Model Y utklassas av småbil från Rumänien

Inte särskilt vanligt

Trots långa sträckor utan hastighetsbegränsning är den tyska olycksstatistiken bra och hastigheten regleras hela tiden genom vägarbeten, trafik, och digitala skyltar.

Fortsättningsvis är det inte särskilt många som maxar sin bil vid varje chans som ges då höghastighetskörning ökar slitage och förbrukning. 

Varför välja elbil? Vi provkör nya Skoda Superb