Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Så många toppolitiker har näthatats

- 28/10/2014, 15:36 -
Sveriges nya regering.
1 av 4

Sveriges nya regering.

JANERIK HENRIKSSON / JONAS EKSTRÖMER / TT

70 procent av de i enkäten har näthatats.
2 av 4

70 procent av de i enkäten har näthatats.

Meta-chart

Flest från V och S.
3 av 4

Flest från V och S.

Meta-chart

Antalet nej-svarare.
4 av 4

Antalet nej-svarare.

Meta-chart

I en enkät som Nyheter24 genomfört svarar 70 procent av Sveriges riksdagsledamöter som deltagit att de utsatts för hot, hat eller kränkningar på nätet.

Har du utsatts för näthat?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe