Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

5 bevis på att det är nyttigt att sprida kärlek

- 09/10/2015, 11:57 -

tumblr

Visste du att det faktiskt är nyttigt att vara mer kärleksfull? Och riktigt onyttigt att göra motsatsen? Läs det här om du vill få ett långt och lyckligt liv.

1. Att ge komplimanger är nyttigt

Ibland landar inte alltid komplimanger som man vill att de ska göra, men en välformulerad komplimang som säger "jag värderar dig för den du är" är nästan alltid bra. Förutom att du visar på respekt, beundran och tacksamhet för någon annan, kan komplimanger minska stress, förbättra självförtroendet och öka självkänslan hos både den som ger komplimangen och hos den som tar emot den.

Bildkälla

2. Dessutom är det skadligt att hata

Forskning har visat att svår stress och rädsla kan leda till hjärtfel, stroke och diabetes.

Bildkälla

3. Dela glädje med någon!

Att vara optimistisk, alltså att tro och hoppas att något fint ska hända, minskar risken för hjärtsjukdomar enligt forskning.

Bildkälla

4. Faktum är att vissa forskare menar att samhället skulle kunna spara miljarder varje år om folk bara spred lite mer kärlek

De flesta hjärt- och kärlsjukdomar beror på hur folk beter sig och hur de lever sina liv. Många experter och forskare menar att staten hade kunnat spara miljarder om bara fler spred lite mer kärlek. Och tänk vad mycket trevligare samhället skulle vara.

Bildkälla

5. OCH! Tänk på att sprida lite kärlek till dig själv också

Stress och hat är aldrig kul. Tänk på att då och då tillåta dig själv att vila och slappna av. Gör något du verkligen älskar och som du kan fokusera helhjärtat på, till exempel måla, spela ett instrument, datorspel eller riktigt bra musik.

Bildkälla

--

Kolla även de här artiklarna vår No hate-kampanj:

• Krönika: Det får räcka nu – nu sprider vi nätkärlek!

• Här sprider kändisarna kärlek – gör det du med!

• Här berättar barnen hur man gör för att sprida kärlek

• Pelle satte upp en skylt som borde sitta utanför alla Sveriges skolor

• 6 sexställningar som är bättre än att näthata

• Obehagligt – Här läser barnen upp näthatet

• "Snygg väska!" – Se den fantastiska videon på när Jerry sprider kärlek på stan

Det här kan vara den mest slumpmässiga kärlekshistorien ever

är du bra på att sprida kärlek?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe