Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Den här skolan hyllas för sina skyltar mot mobbning

- 08/10/2015, 13:21
Orrholmsskolan i Karlstad hyllas för sin skylt.
1 av 3

Orrholmsskolan i Karlstad hyllas för sin skylt.

Facebook Orrholmsskolan

Tidigare skrev Nyheter24 om Pelle som satte upp den här skylten utanför Skanskvarnsskolan där hans barn går.
2 av 3

Tidigare skrev Nyheter24 om Pelle som satte upp den här skylten utanför Skanskvarnsskolan där hans barn går.

Pelle Wittheden

Fler skolor borde ta efter.
3 av 3

Fler skolor borde ta efter.

TT Bild

Den här skolan har satt upp skyltar som gör oss påminda om en viktig sak – mobbning är aldrig okej.

Tidigare i veckan var Nyheter24 först med att skriva om Pelle Wittheden som satte upp en skylt med texten "Mobbning förbjudet" utanför Årstaskolan. Han satte upp den på grund av klimatet i skolan.

– Jag hör hela tiden om barn som kallar varandra ord och som pratar om varandra bakom ryggen. Det är något som måste tas på allvar, sa han till Nyheter24.

Men han är inte den enda som satt upp en antimobbnings-skylt. Utanför Orrholmsskolan i Karlstad sitter två skyltar mot mobbning uppe – vilket SVT rapporterat om. De la upp en bild på en av skyltarna på Facebook.

– Nu sitter våra nya skyltar på plats. Dessa är ett led i vårt arbete med likabehandlingsplanen, som är en av de planer som ligger till grund för vårt arbete på skolan, skriver de i inlägget.

Flera hyllar initiativet och skriver att de hoppas att fler skolor tar efter.

Skyltarna kommer från en förälder säger skolans lärare Louise Hellgar till SVT. Och även eleverna ska uppskatta skyltarna.

– Det är ju inte så att vi tror att allt löser sig bara för att man sätter upp en skylt. Vi jobbar hela tiden aktivt med att alla ska få vara som de är och att alla ska känna sig trygga i skolan och på fritids, säger hon till SVT.

Här är skolans inlägg om skylten:


Behöver alla skolor ha anti-mobbningsskyltar?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe