Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Han vill sprida kärlek på nätet med sin musik

- 08/10/2015, 19:18 -

Empa: "De som näthatar är oftast de som mår dåligt själva"

Emil "Empa" Johansson. Så heter den 21-åriga killen som gjort låten Visa Kärlek, med den vill han sprida kärlek på nätet.

– Det finns så mycket negativitet överallt. Jag är en väldigt glad kille och vill att andra också ska må bra precis som jag, alla har ju såklart sina motgångar. Men jag trivs med livet.

När han skrev låten tänkte han att musik är något som alla kan relatera till och ta till sig. Det är därför ett bra sätt att sprida glädje och positivitet.

Bildkälla Privat

Empa har hållit på med musik i sex år, men mer seriöst de senaste två åren, och genre beror på vilket budskap han vill sända. Nu vill han vara med och minska näthat.

Har du något du vill säga till alla näthatare där ute?

– De som näthatar är oftast de som mår dåligt själva, det kommer inte hjälpa dem att ta ut sin skit på någon annan, säger Empa till Nyheter24.

Ni kan höra mer av Empas musik här.

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe