Söndag 25 Jul
Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Pascalidou: Vi måste peppa folk på nätet

Vi måste förändra kulturen på nätet och stötta de som är modiga och vågar. Det säger författaren och journalisten Alexandra Pascalidou och sprider kärlek på No Hate-dagen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hon har själv varit utsatt för grovt näthat och kränkningar på nätet. Det gick så långt att Alexandra Pascalidou tog en paus från offentligheten. Sen började hon berätta och det har hjälp, tillfälligt. Näthatarna finns kvar men Pascalidou känner sig starkare.

Hon tycker att vi måste odla en ny kultur på nätet, där vi peppar och stöttar de som är modiga och står upp för sina åsikter. Vi måste också kunna ge varandra kritik utan grova påhopp och hat.

Sprid kärlek på nätet du också! I dag är det No Hate-dagen och en enkel grej att göra nu direkt är att posta en bild på Instagram där du formar händerna som ett hjärta. Tagga dina BFF:s och tagga med #nohateSE!

Kolla även de här artiklarna vår No hate-kampanj:

• Krönika: Det får räcka nu – nu sprider vi nätkärlek!

• Här sprider kändisarna kärlek – gör det du med!

• Här berättar barnen hur man gör för att sprida kärlek

• Pelle satte upp en skylt som borde sitta utanför alla Sveriges skolor

• 6 sexställningar som är bättre än att näthata

• Obehagligt – Här läser barnen upp näthatet

• "Snygg väska!" – Se den fantastiska videon på när Jerry sprider kärlek på stan

• Det här kan vara den mest slumpmässiga kärlekshistorien ever

• 5 bevis på att det är nyttigt att sprida kärlek

Kommer du sprida nätkärlek i dag?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe