Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

PH-Bettina berättar om kärleken från fansen: "De försvarar och står upp för mig"

- 29/10/2016, 17:37 -

I ett känslofyllt inlägg berättar Paradise Hotel-profilen Bettina Buchanan om hur hennes fans går in och försvarar henne när trollen attackerar.

Paradise Hotel-profilen Bettina Buchanan har charmat hela Sverige med sin varma personlighet och fantastiska skratt. Hon är med i årets upplaga av tittarsuccén och driver även en blogg där hon bland annat skriver om alla event och projekt som kommit efter Paradise Hotel.

Men att vara ett känt ansikte är inte alltid lätt. Profilen har flera gånger berättat om hatet deltagarna möts av från allmänheten.

– Folk har ju fördomar om en bara för att man varit med i en dokusåpa, berättar hon.

Tackar fansen för kärleken

Men det finns även internethjältar. Bettina skrev nyligen ett blogginlägg där hon tackar de läsare som sprider kärlek på internet och står upp för henne när de onda tungorna är i farten.

– Tack för att ni är världens bästa läsare, följare och tittare. Det har trillat in så sjukt mycket peppande och gulliga kommentarer från er. Och när andra människor har kallat mig elaka saker, både i programmet och i sociala medier, har ni stått upp för mig och sagt att det där inte är okej. Och det tycker jag är så fint av er, och det är jag jättetacksam för.

Det finns ju även er människor jag springer på ute i verkliga livet. Som kommer fram till mig och vill snacka lite, som vill ge ett hejarop, som vill ta en bild eller som bara vill kramas. Och er är jag också så himla glad att jag har lyxen att få träffa. Så ser ni mig och känner att ni vill gå fram så tveka aldrig, jag blir bara jätteglad att få träffa er, skriver hon.

Så himla fint!

Även PH-Tarzan har delat med sig om den värmande nätkärleken han fått efter programmet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du blivit utsatt för näthat?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe