Lördag 3 Dec
Stockholm

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Nätkämpen Ulric Jansson utsedd till "Årets nätängel" 2016

Årets Nätängel 2016 är Ulric Jansson.
1 av 2
Årets Nätängel 2016 är Ulric Jansson.
Ulric Jansson.
2 av 2
Ulric Jansson.

Ulric Jansson blev utsedd till Årets Nätängel 2016 tack vare sitt engagemang att motverka näthatet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Årets Nätängel har korats och vinnaren av priset blev Ulric Jansson. Han startade gruppen "Vi som älskar Gustav" på Facebook för att visa stöd och kärlek till Gustav som blev mobbad i skolan.

Tusentals människor engagerade sig för att motverka näthatet, kändisar och politiker gillade gruppen och alla skickade sina hälsningar och spred kärlek.

– Otroligt omtumlande och helt fantastiskt, jag är helt varm i kroppen. Att bli uppmärksammad på det här sättet för något man har gjort är en otroligt häftig känsla, säger Ulric, vinnare av priset, till Nyheter24.


MySafety Försäkringar i samarbete med Nyheter24-Gruppen står bakom initiativet Årets nätängel som är ett pris som delas ut till någon som aktivt jobbar för att rensa bort hat från internet och som sprider kärlek.

Behövs det mer nätkärlek?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.