Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad är No Hate Speech Movement?

Nohate – för dig som vill förebygga näthat bland unga

Rasistiska och sexistiska budskap, elakheter, trakasserier och mobbning har blivit en ovälkommen del av livet på nätet för många. Särskilt utsatta är barn och unga. För att stärka dem och ge dem verktyg att hantera och motverka näthat, driver Statens medieråd kampanjen No Hate Speech Movement.

Gå till sidan

Youtubestjärnorna ryter ifrån i ny video: Hatet har blivit en trend

- 24/10/2017, 16:12 -

Humorgruppen JLC från Göteborg tröttnade på näthatet. Nu släpper de en låt där de istället står upp för kärleken på nätet.

Hat, hot och trakasserier tar fortfarande alltför stor plats på nätet. Någon som lackat ur på detta är humorgruppen JLC. Gruppen är baserad i Göteborg och har 219 000 följare på Youtube.

– Vi kände att det är alldeles för mycket hat och drama som cirkulerar på nätet nu för tiden. Det har gått en trend, speciellt på Youtube, där folk roastar varandra och vi kände att det var dags att sprida lite kärlek istället för hat, säger en av gruppens medlemmar Jonas Fagerström till Nyheter24.

Jonas FagerströmJonas Fagerström.

Därför har JLC, som förutom Jonas Fagerström även består av Lucas Simonsson och Carl Demán, släppt en låt och musikvideo som tar avstånd från näthatet.

Låten heter "Var är kärleken" och är en cover på hiphop-gruppen Black Eyed Peas låt "Where Is the Love?" från 2003.

"Vi tog två dagar till att spela in låten och musikvideon i hopp om att folk ska börja sprida lite KÄRLEK!", skriver JLC på Youtube.

I låten sjunger de om olika Youtubers och om att stoppa hatet och istället sprida kärlek.

Precis som hela kampanjen med No hate går ut på.

Se den nya musikvideon från JLC i spelaren högst upp!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du drabbats av näthat?

mySafety Försäkringar

mySafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott. Vi hjälper våra kunder att hantera hat och hot på nätet och skyddar deras identiteter från att kapas och stjälas. Vi vet att nya problem kräver nya typer av lösningar och att alla förtjänar ett bra skydd i en digital värld.  Bevakningen sker med ekonomiskt stöd av mySafety Försäkringar. Nyheter24 garanterar att den redaktionella bevakningen är oberoende och utan kommersiell påverkan. Kommersiellt material är märkt specifikt med ”Presenteras av mySafety Försäkringar”

INSTAGRAM #NOHATESE

#NoHateSe