Torsdag 19 Maj
Stockholm

Vindrickare frossar i chipspåsen

Härliga sommarkvällar med rödvin sätter sig på baken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vår. Ut kliver vi från idet, som under fyra månader mest bestått av jobb, soffa och skräpteve. Plötsligt fylls gatorna med liv. Det blir ljusare om kvällarna och allt känns så mycket lättare.

På våren känns det nästan som att maten smakar mer, och en sen afton på terassen tillsammans med gott sällskap och ett glas vin kan förvandla en vanlig måltid till en gastronomisk orgasm. De är kvällar man inte vill ska ta slut, någonsin. Om vin bara inte vore så onyttigt. Eller hur är det med den saken egentligen?

Jo, forskningsstudier visar att ett regelbundet rödvinsdrickande kan minska risken för hjärtkärlsjukdomar. Det har man sett i Frankrike där man annars kan slänga upp fat med feta ostar, smör och grädde och gärna ett och ett halvt paket cigg om dagen. Trots detta kan alltså rödvin ha en positiv effekt. Det beror på alla antioxidanter som sitter i skalet på den rödblå druvan.

Även alkohol kan i små mängder ha en välgörande hälsoeffekt eftersom det förbättrar kolesterolvärdena och ökar insulinkänsligheten. Men, för mycket alkohol ger snabbt negativa effekter. Det har faktiskt visat sig att alkoholhaltiga drycker kan göra dig tjock. Japp, eftersom de ökar aptiteten och försämrar motståndskraften - vilket gör det svårare för dig att säga nej till den där påsen med chips, skriver Hälsa.

Som en svensk skulle säga - lagom är alltid hemma.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela