Klackar hjälper hälsan och sexlivet

Expert uttalar sig.


Vi har alla hört hur skadegörande höga stilettklackar kan vara för fötterna men nu har experter varnat för att platta skor kan vara precis lika farliga. Fotspecialister uppmanar till och med folk att ta på sig sexiga klackar för att få få mer hälsosamma fötter.

Fotvårdsspecialister är oroliga över att det stigande antalet av fotskador är orsakade av att man har traskat omkring i ballerinaskor och flip flops. Även fast de platta skorna är bekväma så kan de orsaka fotsmärtor, knölar, smärtor i smalbenen och även ledinflamation.

Mike O´Neill som är fotspecialist, kirurg och även talesman för förbundet för kiropraktiker och fotvårdsspecialister säger att han sett flera fotskador som är orsakade av platta skor.

– Under de tre till fyra senaste åren har vi haft ett speciellt intresse av antalet fotproblem som är orsakade av att bära platta skor så som ballerina - och flipflopskor. Jag har sett tre eller fyra fall bara den senaste veckan, säger han till The Sun.

Nedgångna, utslitna platta skor kan även påverka ditt sexliv. Itaienska undersökningar visar att kvinnor som bär klackar som är tre til fem centimeter höga har det mycket roligare mellan lakanen. Kroppshållningen blir även bättre när man bär höga klackar. Dr O´Neills förklarar varför platta skor kan vara lika farligt för dig som höga klackar.

– Fötterna är inte gjorda för att bäras av någon egentligen. Men idealhöjden på klacken är ungefär 2,5 centimeter.

Han förväntar sig att problemet kommer att bli värre allt eftersom vädret blir varmare och folk börjar att bära trendiga gladiatorsandaler. Sommarsandalerna är bara dåliga för våra ryggar, förklarar han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!