Söndag 28 Nov
Stockholm

Premiär för Mamma24 i dag

Nyheter24 presenterar den nya mammasajten som sticker ut från mängden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I dag är det stor premiär för Nyheter24:s stora satsning Mamma24. En sajt som riktar sig till yngre målgrupp som helt eller delvis saknar den här typen av platser på internet.

Bakom satsningen står Emilia Löf Karlsson, 25 år ung och tvåbarnsmamma. Men mycket mer än så.

– Jag är journalist, egenföretagare, har läst genusvetenskap och jobbat som tjejcoach, säger Emilia Löf Karlsson. Jag har också jobbat med musik och sett baksidan av den industrin.

Och kanske var det de dåliga erfarenheterna från musikindustrin som fick Emilia att dras till skrivandet och det journalistiska. Det är hennes erfarenheter som ung mamma som drivit henne till att engagera sig i Mamma24.

– Jag var 21 när jag blev mamma, säger Emilia. Folk ifrågasatte det och jag blev sjukt provocerad och ville bevisa för dem att man kan göra allt samtidigt. Det är ett jävla fokus på 35-åringar som är så duktiga för att de gör karriär och är mammor, men är man runt 20 och gör allt det där utan färdig karriär och utbildning känns det som en mycket större grej.

Mamma24:s och Emilias övergripande budskap är framför allt att föräldraskapet är en fördel snarare än en nackdel. I arbetsliv, privatliv och i alla sammanhang.

– Man ska känna att det är en fördel att vara förälder jämfört med att inte vara det. Man får mer distans, mer effektivitet, tydligare gränser, lär känna sitt eget värde och börjar älska sig själv, säger hon.

Hon är själv beredd att bli en förebild för andra unga mammor. Just för att det inte finns några andra.

– Det finns inga förebilder födda på 80-talet för de här mammorna. Däremot finns det väldigt många unga mammor. De kitschiga, coola, balla mammorna saknas, och det är dåligt, det påverkar också barnafödandet. Trots att kroppen är gjord för att föda i ung ålder, menar Emilia.

Mamma24 kommer läsarna ta del av en stilsäker sajt, med koll på mode och trender. Det kommer att bli många tävlingar med fina priser, reseberättelser och restips, karriär- och arbetsmarknadstips, fråga doktorn – med fokus på frågor om plastikkirurgi – och stort fokus på unga kvinnliga entreprenörer, designers och andra unga coola kvinnor.

Alla mammor är givetvis välkomna och tanken är att sajten ska nå ut till alla mammor som inte riktigt hittat sin grej i det utbud av mammarelaterade sajter som finns idag.

Vad det inte kommer att bli är retuscherat och fejkat. Där är Emilia benhård.

– Dåliga förebilder är de som retuscherar verkligheten, låtsas att mammalivet är så himla lätt. Folk som förespråkar ett retuscherat föräldraliv i media, många mammor mår dåligt av det, det finns så många sjuka ideal att ännu ett inte behövs, säger Emilia.

Mamma24 har stor och fantastisk premiär den tolfte maj. Välkommen!

Klicka här för att komma till Mamma24.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela