Festivalsommarens frisyrer och stil 2009

- 16/06/2009, 16:25 -

Årets tema är Hippie Chic. Tänk Los Angeles under sommaren 1977. Surfergirls och bikerbrudar i Hunter S Thompsons bok om Hells Angeles.

När skolan är slut och studentfesterna är över tar festivalsommaren vid. Tiotusentals ungdomar intar svenska städer för att se sina favoritband. Samtidigt ger den dig chansen att leva ut dina vildaste drömmar stilmässigt.

Uppsjön av möten alla mellan folk i otaliga stilar kommer fresta fashionistan i dig att ta ut svängarna. Men lämna den rosa frisyren till fashioncores för festival är ingen karneval.

"Klä dig som Daisy Lowe"

Inspirationskällan är bilderna på Daisy Lowe från Coachella-festivalen som kickade igång vårsäsongen. I ett löst sittande linne, svart behå, jeansshorts och boots sammanfattade hon allt med att vara snygg och bekväm. När sommarsolen nu är här i Sverige kan vi lära oss av Daisy Lowes stil som är lika minimal som hennes shorts.

"Alla kommer se dig"

Värmen tillåter dig att korsa det bästa från staden och stranden som bikiniöverdel till ett par trasiga jeansshorts som Astrid har.

Kör gärna boots eller strippskor till men vågar man platå kommer man verkligen sticka ut. Stephanies högklackade gladiatorskor är att rekommendera för den som vill bli sedd av alla samtidigt som man ser allt på konserterna.

Vägra regnställ

Håret får gärna vara utslaget och leva sitt eget liv likt Josefs lockar. Samtidigt kan en uppsatt snedtofs som Minnas ge din look ett helt nytt uttryck.

Det kommer vara både stekande sol och oväntad väta och en blöt frisyr kan få vilken oskyldig flicka som helst att se medveten ut. Men det är ingen ursäkt för regnställ. Satsa i stället på ett stort paraply som Olivias svarta eller bär huva som räddar luggen likt Lauras vindjacka.

"Det perfekta festivalplagget"

Plagget framför alla är ändå en t-shirt. Men undvik slogans (Europaparlamentssvalet är över) utan välj ett tidslöst tryck. Ju mer utmanade desto bättre.

Bandtröjor funkar alltid, men variera gärna. Samantha Ronson är ett varnande exempel där hennes Guns N' Roses-tröja blivit lika uttjatad som uttvättad.

Kungarna av bandtröjor är onekligen Ramones som den Elin bär. Men var inte rädd för att vara dig själv. Många par har funnit varandra i gemensam stil och smak.

__

Smink: Stella J Hox. På scen: Pixies. Tröjor från Fienden, Eio och Ctrl Clothing, Jacka finns på Sneakers n Stuff.

Skrivet av: