Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modeveckans bästa smink och frisyr

- 05/07/2009, 16:19 -

Ett av Fashion Week by Berns utropstecken var danska Islæts vårkollektion.

Det var ett riktigt Cabaret Copenhagen i Tivolis anda vad gäller frisyr och färg. Så kändes det danska märket Islæts visning på på Stockholms modevecka.

I egenskap av ett mindre och utländskt märke passade Islæt på att ta ut svängarna med ett Colombina-prickigt mönster i en kalkad av färger.

– Inspirationen kommer från Cirque du Solei, säger designern Trine Jespersen.

Utkomsten av Islætmärket sägs vara en förening mellan den skandinaviska dygdlika renheten och Jespersens verksamma år i det hedonistiska London. Det var i London Trine Jespersen såg det kringresande cirkussällskapet och fascinerades av dess färger och former. Detta tog hon med sig hem till Köpenhamn.

Men det som fick Islæts visning att sticka ut var det oerhörda jobbet vad gäller smink och frisyr. ThomasMax Factor stod för sminket och Sandra från Toni & Guy för frisyrerna.

De vitsminkade modellerna med vindlyfta ljusa väldiga hår påminnde om Alma Frost, frun till den danska kalkmissbrukande clownen i Bergmans Gycklarnas Afton.

Kolla in deras arbete i bildspelet och klappa med.

Skrivet av: